Домашната тонколона HUAWEI Sound X, разработена с Devialet, влиза на българския пазар

5809
Домашната тонколона HUAWEI Sound X, разработена с Devialet, влиза на българския пазар
Снимка: Huawei

Huawei Sound X е най-новото попълнение в премиум аудио колекцията, която компанията предлага на българските потребители в предпразничния сезон. Докато останалите премиум аудио устройства – FreeBuds Pro, FreeBuds Studio и Eyewear II, покриват различни сценарии на персонална употреба, Sound X е предимно устройство за дома. Неговата стилна визия и звук, който създава не само музикални, а и емоционални вибрации, са предназначени за споделяне.

Sound X e аудио-визуален шедьовър на партньорството на Huawei с Devialet и е носител на престижната награда за дизайн 2020 iF Award. Зад този дизайн стои цялата история на аудио технологиите, които претърпяват множество  трансформации от винила до онлайн стрийминга, и от традиционния плейбек до Bluetooth предаването. Днес искаме аудио тялото, което поставяме у дома, да е компактно, красиво и без кабели. Същевременно продължаваме да имаме високи изисквания за достоверно възпроизвеждане на оригиналните записи, за премиум звук в по-широк честотен диапазон и за изживяване на онова сетивно усещане, което получаваме от честотите извън спектъра, който чуваме с ушите си. Безжичните технологии дават свобода, но и отправят нови технологични предизвикателства. Те са решени в тонколоната Sound X, за създаването на която са обединени усилията на два бранда, Huawei и Devialet, всеки от които доказан иноватор в своята област.

Теленор предлага Huawei Mate 40 Pro в силно ограничени количества

Теленор предлага най-новия флагман на Huawei Mate 40 Pro. Ограничени бройки от модела ще бъдат достъпни в търговската мрежа на оператор...

Към момента на създаването на Sound X, Devialet вече има 76 награди и 160 технологични патента, и е доказан лидер в акустиката и продуктите, които успяват да пресъздадат супер мощен и качествен звук от компактно аудио тяло. Марката е известна и с успехите си в потискането на фоновия шум и постигането на звук без изкривяване дори при максималното му усилване. Ниските тонове, дори тези, излизащи извън слуховия диапазон, от своя страна са пресъздадени с вибрации, които буквално се усещат в костите.

Hi-Res Audio сертификат

Hi-Res, или High Resolution Audio, е аудио стандарт, предложен съвместно от Japan Audio Society (JAS) и Consumer Electronics Association (CEA). HUAWEI Sound X е носител на такъв Hi-Res сертификат, гарантиращ възпроизвеждането на качествен, достоверен звук, без загуба на информация от аудио сигнала. Как се постига това? В компактното си тяло Sound X обединява 8 говорителя с обща мощност от 144W. Визуално откритият бас е с амплитуда до 20mm, което позволява да виждате, чувате и усещате вибрациите. Самата колона е изработена от силно намагнетизирани редки минерали (NdFeB, или Neodymium Iron Boron), които са предпочитан вариант при луксозните аудио продукти и позволяват генерирането на по-силни вибрации в диафрагмата.

 

HUAWEI P smart 2021 влиза на българския пазар с четворна камера, стилен дизайн и 5000mAh батерия

На българския пазар вече е наличен най-новият смартфон на Huawei, базиран на магазина AppGallery – Huawei P smart 2021. Той комби...

Push-Push структура и SAM® (Speaker Active Matching) технология

HUAWEI Sound X използва още патентованата от Devialet технология за обработка на сигнала SAM® (Speaker Active Matching) и емблематичната симетрична Push-Push структура. Push-Push структурата разполага два мощни говорителя симетрично, така че нежеланите насочени назад вибрации се неутрализират една от друга. Двойката субуфери генерира богато нюансиран звук до 93 dB, а Push-Push структурата гарантира, че дори стените да се тресат, Sound X и възпроизвежданият от него звук остават стабилни. Останалите 6 пълночестотни говорители са разположени равномерно в кръг, създавайки 360-градусово звуково поле.

 

SAM® на практика въвежда компенсаторен алгоритъм, който адаптира изходящия сигнал към специфичните характеристики на говорителя и минимизира изкривяването на звука. Зад технологията стои идеята за перфектен времеви синхрон между записания сигнал и акустичното напрежение, генерирано от високоговорителите. Специално разработен алгоритъм се прилага преди DAC (Digital-to-Analog Converter) конверсията, с което се предотвратява всякакво разминаване между басовите честоти и останалата част от спектъра. Освен това SAM® осигурява и защита на устройството при преминаване на силата на звука над определена граница или прегряване на звуковата намотка.

 

Huawei GT2 Pro - новият ми помощник-треньор

„Вземи си почивка“ - съобщение, което часовникът ми написа днес, докато подготвях поредните хранителни режими и тренировъчн...

Премиум звук, премиум дизайн

Носител на престижната iF Design награда, HUAWEI Sound X е естетична част от всеки интериор. Като безкраен лъскав овал, горната част създава очакване за дълбок звук, сякаш идващ от бездънен кладенец. Тя е произведена със специално електропейтване във вакуум, без ток, и е не просто красива, а играе важна роля в качественото предaване на сигнала. Долната част допълнително улеснява предаването, без загуба на детайл. Отгоре е разположен трицветен индикатор, който плавно слива излъчваната светлина с обкръжението, създавайки калейдоскоп, който напомня за пищна музикална зала. Характерен за модела е откритият бас - възпроизвеждането на музика се съпътства от видима вибрация, която прави цялостното сетивно усещане на потребителя още по-богато.

На нашия пазар, в навечерието на предстоящите семейни празници, Huawei Sound X вече се продава в мрежата на A1, Telenor, Виваком, Техномаркет и партньорската мрежа на Поликомп, на препоръчителна крайноклиентска цена от 699 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...