X
 
 

Facebook с нови правила за сигурност

1256 0
photo of Facebook с нови правила за сигурност
Снимка: Getty Images/Guliver
Facebook въвежда нови правила за сигурност. Така от социалната мрежа се подготвят за предстоящите през 2020 година президентски избори в САЩ, пише АФП.

Facebook обяви, че ще следи по-внимателно "контролираните от държави медии", които се опитват да манипулират настроенията на гласоподавателите. "Изправени сме пред все по-съвършени атаки от контролирани от държави агенти. Но вярвам, че сега сме много по-добре подготвени, отколкото за изборите през 2016 г.", каза собственика на Facebook Марк Зукърбърг, цитиран от БГНЕС.

Излезте от Facebook, ако искате да сте щастливи

Отказът от Facebook прави хората по-малко депресивни, по-продуктивни, а и подобрява финансовото им състояние. това показват резултати о...

Една от новите мерки е, че новини, идващи от медии, които се контролират от правителствата на други държави, ще се появяват с етикет, който ще посочва източника им. Друга мярка е, че при опит на потребителите да споделят новина, която е била разкрита като фалшива от сайтове за проверка на достоверността, ще изскача предупреждение, че информацията е със съмнителна достоверност. Освен това Facebook обяви, че са взели допълнителни мерки акаунтите на политици и други участници в изборния процес да не бъдат хаквани или компрометирани от злонамерени лица или организации.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители