X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Големите масиви от данни и как се справя EOS с управлението им

1501
Големите масиви от данни и как се справя EOS с управлението им
Снимка: depositphotos.com
Големите масиви от данни (Big Data) е термин, който придобива все повече популярност във финансовия свят днес и означава съвкупността от големи обеми структурирани и неструктурирани данни, извличани от множество източници. Тези данни имат разнообразен характер, а на тяхна база се правят анализи в реално време.

Big Data е поле, което разглежда начините на анализиране – семантично извличане на информация или справяне по друг начин с масиви от данни, които са прекалено големи или сложни, за да бъдат третирани от традиционния софтуер за обработка на данни. Данните, които предоставят множество информация по един показател (редове), предлагат по-добра статистическа акуратност. Докато данните с по-висока сложност (повече показатели/атрибути или колони) могат да доведат до погрешни крайни резултати.

Предизвикателствата пред Big Data включват записване, съхранение и анализ на данни, търсене, споделяне, прехвърляне, визуализация, заявки, актуализиране, поверителност на информацията и източника на данните. Първоначално бяха свързани с три ключови понятия: обем, разнообразие и скорост. Други понятия, които по-късно се приписват на Big Data са верността и стойността. Сегашното използване на термина Big Data се отнася за използването на прогнозни анализи, анализи на поведението на потребителите или някои други методи за анализ на данни, които извличат стойност от получената информация. Приложението на този тип данни помагат в бизнеса, науката, финансовите технологии и дори в правителствения сектор.

Данните трябва да се обработват с усъвършенствани инструменти (анализи и алгоритми), за да се разкрие значимата информация. Например, за да управлявате едно предприятие, трябва да вземете под внимание както видимите, така и невидимите проблеми с различни компоненти. Алгоритмите за генериране на информация трябва да откриват и адресират невидими проблеми като амортизация на машината, износване на компоненти и др.

Ето защо една от най-големите компании в Европа, занимаващи се с управление на вземания – EOS, създава Аналитичен център, който има задачата да внедри задвижвани от данните нагласи в работната култура на над 55 дъщерни дружества. Тези компании обслужват повече от 20 000 клиенти по целия свят, а целта е благодарение на технологията и генерираните данни, да се изгради подход на по-лесно взимане на решения. С разработването на тази система, Аналитичният център ще може да интегрира съществуващите в дъщерните дружества на EOS по света системи за събиране на вземания и да прехвърли процеса по вземане на аналитични решения към платформата.

Съществуват опасения, че технологията на Big Data би могла да замени човешкия фактор и поради това да няма нужда от определени работни позиции. Това е неоснователно, тъй като експертите интерпретират наличните данни и задават правилните въпроси, на които системата трябва да отговори. Фактически, системата помага за взимането на по-добри информирани и персонализирани решения за следващата най-добра стъпка в процеса. Повече по темата, прочетете на сайта на ЕОС Матрикс България.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com