Големите масиви от данни и как се справя EOS с управлението им

9080
Големите масиви от данни и как се справя EOS с управлението им
Снимка: depositphotos.com

Големите масиви от данни (Big Data) е термин, който придобива все повече популярност във финансовия свят днес и означава съвкупността от големи обеми структурирани и неструктурирани данни, извличани от множество източници. Тези данни имат разнообразен характер, а на тяхна база се правят анализи в реално време.

Big Data е поле, което разглежда начините на анализиране – семантично извличане на информация или справяне по друг начин с масиви от данни, които са прекалено големи или сложни, за да бъдат третирани от традиционния софтуер за обработка на данни. Данните, които предоставят множество информация по един показател (редове), предлагат по-добра статистическа акуратност. Докато данните с по-висока сложност (повече показатели/атрибути или колони) могат да доведат до погрешни крайни резултати.

Предизвикателствата пред Big Data включват записване, съхранение и анализ на данни, търсене, споделяне, прехвърляне, визуализация, заявки, актуализиране, поверителност на информацията и източника на данните. Първоначално бяха свързани с три ключови понятия: обем, разнообразие и скорост. Други понятия, които по-късно се приписват на Big Data са верността и стойността. Сегашното използване на термина Big Data се отнася за използването на прогнозни анализи, анализи на поведението на потребителите или някои други методи за анализ на данни, които извличат стойност от получената информация. Приложението на този тип данни помагат в бизнеса, науката, финансовите технологии и дори в правителствения сектор.

Данните трябва да се обработват с усъвършенствани инструменти (анализи и алгоритми), за да се разкрие значимата информация. Например, за да управлявате едно предприятие, трябва да вземете под внимание както видимите, така и невидимите проблеми с различни компоненти. Алгоритмите за генериране на информация трябва да откриват и адресират невидими проблеми като амортизация на машината, износване на компоненти и др.

Ето защо една от най-големите компании в Европа, занимаващи се с управление на вземания – EOS, създава Аналитичен център, който има задачата да внедри задвижвани от данните нагласи в работната култура на над 55 дъщерни дружества. Тези компании обслужват повече от 20 000 клиенти по целия свят, а целта е благодарение на технологията и генерираните данни, да се изгради подход на по-лесно взимане на решения. С разработването на тази система, Аналитичният център ще може да интегрира съществуващите в дъщерните дружества на EOS по света системи за събиране на вземания и да прехвърли процеса по вземане на аналитични решения към платформата.

Съществуват опасения, че технологията на Big Data би могла да замени човешкия фактор и поради това да няма нужда от определени работни позиции. Това е неоснователно, тъй като експертите интерпретират наличните данни и задават правилните въпроси, на които системата трябва да отговори. Фактически, системата помага за взимането на по-добри информирани и персонализирани решения за следващата най-добра стъпка в процеса. Повече по темата, прочетете на сайта на ЕОС Матрикс България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии