Google с патент за прилагане на холограмна технология в Google Glass

5801
Google с патент за прилагане на холограмна технология в Google Glass

Представете си Google Glass. А сега Google Glass с холограми. Бюрото за патенти и търговски марки на САЩ одобри молбата на Google за патентоване на технология, която прави възможно наблюдаването на холограми посредством подвижно устройство за глава.

Загубилите в последно време интереса на публиката, Google Glass правят повторен опит за завръщане под прожекторите. Най-новият Google патент е за технология, която би могла да наслагва компютърно генерирани изображения в най-горната част на картината на реалния свят, която потребителят вижда през очилата. По този начин хората биха могли да попаднат в един уголемен свят, където лесно да разглеждат триизмерни холограми на лунните кратери, човешките органи и много други.

Безплатни курсове по програмиране в СофтУни в още пет града от октомври

В средата на октомври започват безплатни курсове по на програмиране в 5 български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. К...

Въпреки досегашния неуспех, от компанията предвещават оптимистично бъдеще за Google Glass. В патента се обяснява, че практичността, насладата, която приложението носи, както и цялостната технология, са подобрени. Но също така и че разходите, размера и теглото на хардуера са това, което към момента ограничава използването на устройството за глава.

Както и се очакваше, от Google заявиха, че наличието на патент не е обвързано със задължително пускане на пазара на подобен продукт.

"Разполагаме с патенти за редица идеи – някои от тях по-късно прерастват в реални продукти и услуги, някои не. Не е задължително обявяваните ни в бъдеще продукти да бъдат обвързани с тези патенти.“ – сподели в имейл говорител на компанията.

Начинът, по който би било използвано холограмното устройство на Google Glass, все още тъне в мъгла. Засега ни остава само да развинтим въображението си и да си представим, че научно-фантастичните филми скоро ще навлязат и в нашия свят.

СофтУни Работилница за компютърни игри - HTML5

Тази седмица Софтуерния университет се превърна в дом на малки и големи. Над 70 ученици от 3-ти до 12-ти клас се включиха в летния курс...

 

Автор: Кристина Кацарска, Софтуерен университет

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии