Хакатон „Отвъд границите: Разбиване на стереотипи, изграждане на мостове“

1210
Хакатон „Отвъд границите: Разбиване на стереотипи, изграждане на мостове“
Снимка: Асоциация за развитие на София

Асоциация за развитие на София организира хакатон за създаване на кампания, която се противопоставя на използването на дискриминиращ език и враждебно отношение към бежанци и мигранти, и вместо това насърчава уважение, съпричастност и разбиране към тях. Хакатонът се организира по проект „Подкрепа за развитието на политики за интеграция и услуги за бежанци в София”, финансиран от ВКБООН, агенцията за бежанците на ООН, и Асоциация за развитие на София.

Хакатонът ще се състои в периода 31 май – 23 юни 2023 г., като в него могат да участват отбори от средни и гимназиални училища от София и цялата страна. Отборите могат да се състоят от 2 до 7 участници – ученици на възраст от 15 до 19 години и един ръководител – учител.

Целта на хакатона е да обедини ученици, инфлуенсъри, медии, журналисти и бежанци, които да създадат положителни послания в подкрепа на бежанците като подчертаят значението на изграждането на връзки и взаимоотношения с бежанци и мигранти, за да се борим с вредните стереотипи и негативните публични нагласи, да насърчаваме разбирането и приемането на всички граждани в обществото като пълноценни, многостранни личности.

За да ангажира повече участници, хакатонът ще бъде хибриден – онлайн и на място.

Отборите могат да се регистрират до 29 май 2023 г. на следния линк:

https://forms.gle/x2ZDt2QYYk5mA3HP9

Официалният старт на хакатона ще бъде на 31 май, когато ще бъде обявено и предизвикателството, с което участниците в хакатона трябва да се справят.

Отборите ще имат време до 8 юни да разработят идеи за своите кампании за повишаване на информираността и вниманието към интеграцията на бежанци, и да направят представяне на концепцията си пред жури по време на Иновационен кампус в София, който се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и еврокомисаря Мария Габриел. Победителите ще бъдат обявени на същата дата, след което отличените отборите ще имат време до 23 юни да проведат своите кампании онлайн. Инициативата ще приключи на 23 юни с представяне на резултатите от кампанията.

Наградният фонд е в размер на 10 000 лв., като 9 000 лв. ще бъдат разпределени между 5 отбора – 4 отбора, избрани от жури и 1 отбор, избран от публиката. С паричните награди всеки един отбор ще трябва да реализира кампанията, която е представил пред журито. Допълнителна награда в размер на 1 000 лв. ще бъде предоставена на отбора, достигнал до най-много граждани, след приключване и оценка на кампаниите.

Следете информацията за правилата на хакатона, критериите за оценка, наградите, журито и менторите на: https://bit.ly/3p9GKp9

При нужда от допълнителна информация, можете да изпращате вашите запитвания на имейл: a.nacheva@sofia-da.eu и office@sofia-da.eu.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

11 дни великденски изненади в мобилното приложение на Yettel

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии