HUAWEI FreeBuds Pro 3: Слушалки с първокласен звук, които слагат край на шума

8201
HUAWEI FreeBuds Pro 3: Слушалки с първокласен звук, които слагат край на шума
Снимка: Actualno.com

Пазарът на TWS (True Wireless Stereo) безжични слушалки става все по-интересен и конкурентен. Наскоро се появи нов сериозен претендент, в лицето на новите HUAWEI FreeBuds Pro 3, които вече са достъпни и за българските потребители. Слушалките идват с аудио с висока резолюция и ново поколение активно шумопотискане (ANC 3.0). Като цяло виждаме една добре обмислена и смислена продуктова еволюция, във всяко едно отношение, в сравнение с предходния модел FreeBuds Pro 2.

Дизайнът на слушалките е рафиниран вариант на класическия облик познат от предходните модели - малка заоблена кутийка, която служи и като безжично зарядно за слушалките. Кутията има LED индикатор и бутон за сдвояване с други устройства. Дизайнът е леко “пипнат”, и за кутийката, и за самите “тапи”, като промените са към по-малък размер и тегло, и подобрена ергономия. Много полезна добавка е включената панта, която позволява капачето да се отвори докрай назад. При това кутийката се затваря здраво с едно удовлетворяващо “цък”. И като става дума за удобство, FreeBuds Pro 3 са напълно неусетни дори при продължително носене, до степен да забравите, че имате нещо на ушите си. За това помага и фактът, че слушалките идват с общо четири комплекта (един на слушалките+ три допълнителни за смяна) накрайници за тапите. Това означава, че е твърде вероятно сред тях да намерите своя размер, прилягащ идеално в ушите ви.Всички функции (възпроизвеждане, приемане на повикване, сила на звука и т.н.) на слушалките се управляват с “мултитъч” жестове чрез докосване на стеблата. Това е супер удобно и интуитивно, особено след краткото време, което ще ви е необходимо да научите жестовете.

FreeBuds Pro 3 са достъпни в три разцветки - бяло, зелено и сребристо. Материалът на кутийката е приятно на докосване “наностъкло”, което според  Huawei е с 32% по-голяма устойчивост на износване. Това е необходимо качество за продукт, който често ще подрънква в джобове и чанти, заедно с ключове, смартфони, семки и бонбонки.

Слушалките отговарят на стандарта IP54 за устойчивост на прах и пръски, което ги прави идеални за активен начин на живот. На практика IP54 означава, че всичко ще е наред, стига да не се гмурнете с тях в басейна, и да не ги миете на чешмата.Активното шумопотискане е с 50% по-мощно в сравнение с FreeBuds Pro 2. FreeBuds Pro 3 може да осигури ясен разговор при вятър със скорост до 9 метра в секунда, което си е доста, и е подобрение с 80%. Това обаче са само цифри. В реалността мога да кажа, че слушалките се справят добре в условията на софийския градски транспорт, включително метро и трамвай, където нивата на шума са доста високи. В същото време, и без активно шумопотискане технологията Pure Voice 2.0 осигурява кристални разговори (гласови или видео) дори при шумна среда.Аудио системата е подложена на сериозен ъпгрейд и включва два говорителя и, с според  Huawei покрива честотен диапазон 48 kHz до 14 Hz. Налице са и един куп хардуерни и софтуерни възможности, всичките с цел по-качествен звук.

FreeBuds Pro 3 поддържат L2HC 2.0 и LDAC - технологии, които осигуряват безупречно качество на звука при безжично предаване чрез Bluetooth. Слушалките имат и HWA и Hi-Res Audio Wireless сертификация, което означава същото (виж предното изречение), но в комбинация с аудио с висока резолюция.FreeBuds Pro 3 имат и друг стълб на своята репутация във висококачественото аудио. Това е тройният адаптивен еквалайзер, който автоматично балансира честотите в зависимост от околната звукова среда. Т.е. независимо дали сте на шумна улица, или в библиотека, тази “екстра” автоматично и неуморно се грижи за вашия аурален комфорт.Пo-просто казано, тези слушалки са създадени “от нулата” , за да ви осигурят максимално качество на звука с безжична връзка. Без да съм аудиофил, от “първо ухо” мога да потвърдя, че качеството на звука е отлично и покрива добре повечето възможни сценарии. Това, разбира се е зона, силно зависима от лични предпочитания. При всички случаи обаче, качеството на звука е солидно и е над средностатистическите очаквания. Мнението на експертите за аудио качеството на FreeBuds Pro 3 е силно позитивно, и аз скромно се съгласявам с тях. Накратко - по отношение на аудио качеството тези слушалки са много силен претендент на пазара.Huawei FreeBuds Pro 3 разполагат с режим с ниска латентност (времезакъснение), което осигурява синхронизиране на звука и видеото, и много полезно, например при гледане на видео или видеоигри. Слушалките поддържат едновременно свързване с две устройства, които могат да са iOS или Android, без да се налага прекъсване на връзката и повторно сдвояване.

Що се отнася до живота на батерията, HUAWEI FreeBuds Pro 3 предлага до 6,5 часа с едно зареждане и до 31 часа с капацитета на кутията за зареждане, при изключено шумопотискане . Приятно допълнение е възможността кутийката на слушалките да бъде зареждана безжично от смартфон с функция за обратно безжично зареждане.

Освен самите слушалки и тяхната кутийка, в комплекта ще намерите USB-C кабел за зареждане, споменатите накрайници за тапи, ръководство за бърз старт, както и гаранционна карта.

Накратко, говорим за едни приятни за ползване премиум слушалки с добро шумопотискане и качество на звука, което надхвърля очакванията. Нещо, което можете с удоволствие да носите на ушите си, заедно с цялото удобство, което предоставят.

Huawei FreeBuds Pro 3 са достъпни срещу препоръчителна цена от 399 лв от търговските мрежи на Yettel, A1 и Technopolis.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com