Huawei на Световния мобилен конгрес: Нови тенденции в модата и технологиите

1045
Huawei на Световния мобилен конгрес: Нови тенденции в модата и технологиите
Снимка: Huawei

Тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес (MWC 2024) се провежда от 26. до 29. февруари в Барселона, Испания. По време на събитието, Huawei привлече вниманието на гостите, като представи гама от модни и технологично ориентирани водещи продукти от висок клас  – Huawei Mate 60 RS Ultimate Design, Huawei FreeClip и Huawei Watch GT 4.

Потребителско изживяване от ново ниво
Щандът на Huawei беше разделен на experience зони – Ultimate Design, Fashion Forward, XMAGE, Creation of Beauty и Fitness&Health, които демонстрираха как решенията на Huawei включват нови технологии в ежедневието и обогатяват преживяванията. Като продължава да инвестира в иновациите, компанията се ангажира с постигане на по-нататъшни технологични пробиви и изграждане на богат и персонализиран начин на живот за глобалните потребители.

Пазарна експанзия чрез първокласно качество
Стабилният бизнес растеж на Huawei CBG затвърждава позициите си във високия клас на пазара. През последната година Huawei CBG постигна нови успехи. Компанията направи пробив на глобалния пазар за носими и аудио устройства, таблети, персонални компютри и телефони от висок клас, като пусна уникална гама от висококачествени, модни и технологични продукти. Huawei проведе водещи събития за представяне на продукти в Европа, Близкия изток, Африка, Латинска Америка и Азиатско-тихоокеанския регион, демонстрирайки ангажимента на компанията да увеличи своето глобално присъствие като марка с първокласно качество.

Основен играч при мобилните устройства
Флагманските смартфони, пуснати през 2023 г., включваха серията Huawei Mate 60 и Huawei Mate X5. Благодарение на тях, Huawei се превърна в основен играч на пазара от висок клас и доказаха водещата в индустрията технологична сила на компанията. През изминалата година бе представена и Ultimate Design – нова марка от ултрависок клас, характеризираща се с отличителна естетика, изработка и технологични иновации, която позволява Huawei да се открои от конкуренцията. Според последния доклад на Counterpoint Research, през 2023 г. Huawei е спечелил 5% от пазарния дял на световния пазар на смартфони от висок клас, нареждайки се на трето място сред всички марки. През първите две седмици на 2024 г. компанията се класира на първо място на китайския пазар с най-голям обем продажби на смартфони. До края на 2023 г. глобалните доставки на интелигентни носими устройства на Huawei надхвърлиха 150 милиона, а компанията се нарежда на първо място на китайския пазар на смарт часовници в продължение на пет последователни години.

Инвестиции в продуктов дизайн
Изложбената зона на Huawei Fashion Forward на MWC получи признание и показа акцента на Huawei върху изграждането на модна марка от висок клас. Компанията се посвещава на предоставянето на висококачествени, модни и технологични продукти, и преживявания на потребителите, чрез използването на първокласни материали, уникален дизайнерски стил и усъвършенствани производствени техники.

Докато разработваха Huawei Mate 60 RS Ultimate Design, R&D специалистите на компанията за първи път добавиха редкоземни елементи в процеса на синтероване на червената керамика. Всеки телефон претърпява калциниране при 1400°C и е обект на повече от 50 процеса по време на 60-дневния производствен период, всеки от които е от решаващо значение за създаването на яркото червено тяло. Huawei Watch Ultimate Design е първият златен смарт часовник на Huawei. Той е създаден с 18K злато и течен метал на основата на цирконий. Huawei FreeClip са първите слушалки на Huawei, които идват с C-bridge дизайн. Нестандартната им форма ги прави издръжливи и стабилни, осигурявайки дишащо носене и придавайки на слушалките оригинален вид и усещане. Huawei Watch GT 4 идва в осмоъгълна форма, показвайки всеки сложен детайл на повърхността.

Носими устройства за по-добър живот
Изложбената зона на Huawei Fitness&Health също привлече погледа на присъстващите гости. Интелигентните носими устройства са един от най-важните сектори в глобалния бизнес на Huawei CBG. През 2023 г. компанията пусна гама от водещи интелигентни носими устройства: Huawei Watch Ultimate, първият ежедневен интелигентен часовник, който поддържа двупосочни сателитни съобщения BeiDou; Huawei Watch 4, който представи изцяло новата функция Health Glance; Huawei Watch GT 4, който дойде с чисто нови Activity Rings и приложението Stay Fit, както и Huawei Watch Ultimate Design - първият интелигентен часовник със златни елементи, създаван някога. Три месеца след старта си, доставките в цял свят на Huawei WATCH GT 4 възлизат на над 2,5 млн. бройки, което прави Huawei Watch GT 4 най-продавания смарт часовник на Huawei.

Huawei е подала над 800 заявки за патенти за интелигентните си носими устройства, класирайки се високо по отношение на инвестициите в научноизследователска и развойна дейност. През октомври 2023 г. Huawei представи третата си здравна лаборатория – Huawei Finland Health Lab. Компанията също така е изградила над 10 глобални центъра за научноизследователска и развойна дейност, ускорявайки глобалното оформление на професионалните изследвания в областта на носимите устройства.

През 2024 г. Huawei планира да даде приоритет на три предизвикателства в индустрията: сън, кръвно налягане и управление на психичното здраве. Чрез тези усилия компанията се стреми да предложи по-точни, удобни и всеобхватни решения за управление на здравето.

Творчески технологии
HUAWEI MatePad Pro 13,2" – най-новият флагмански таблет на Huawei, и безброй произведения, създадени от световни творци, използващи устройството, предизвикаха силен интерес на MWC 2024. Huawei MatePad Pro 13.2" беше пуснат през 2023 г. като първия таблет, който поддържа технологията NearLink, отбелязвайки десетата година на таблетите на Huawei. Това е и най-тънкият таблет, който някога е бил направен с най-тесните рамки и най-високото съотношение на екрана към тялото. Той работи безпроблемно с Huawei M-Pencil (3-то поколение) - първият писец, който поддържа над 10 хил.  нива на чувствителност към натиск. Глобалната GoPaint дейност на Huawei през 2023 г. прикани дигитални създатели да покажат творби, направени на таблети Huawei.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com