Huawei Watch GT 4: Вижте бъдещето на ръчните часовници (ВИДЕО)

12258
Huawei Watch GT 4: Вижте бъдещето на ръчните часовници (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Смарт часовниците са готови да заменят традиционните ръчни часовници и са, чисто и просто, следващият етап на развитие. Доказателство за това е представената наскоро нова серия часовници Huawei Watch GT 4.

Те са създадени “от нулата”, за да стигнат до максимално разнообразна аудитория. Достъпни са в два размера (46 и 41 мм) и общо седем цветови варианта (шест от тях се продават в България) с различни материали на верижките и каишките.

Дори първото бегло впечатление е, че дизайнът на серията е на върхово ниво. И двата модела са със здрави стоманени корпуси, но с различен дизайн. По-големият вариант е с осмоъгълна форма, която стилистично е в духа на традиционните луксозни часовници. Предлага се в четири варианта, включително в спортен вариант с черна полимерна каишка, зелен с каишка от рециклирана пластмаса, както и два сиви варианта, съответно с кафява кожена каишка и стоманена верижка.

От своя страна, по-малкият размер наподобява елегантно и деликатно бижу, с тяло в златно и сребърно, и златен пръстен около дисплея. Вариациите са както в цвета на корпуса, така и в каишките. Те включват бяла кожена каишка, двуцветен сребърен вариант (сребро със златни акценти), както и златна верижка с магнитно закопчаване и миланска плетка.

Цялото това разнообразие на практика гарантира, че всеки ще намери своя часовник, който да се впише в неговия личен начин на живот, и да го направи поне малко по-добър.

Прякото усещане от часовниците Huawei Watch GT 4 е, че са тънки, леки, стоят идеално на ръката и са много удобни за употреба. Дизайнът е ергономията са на ниво, което не отстъпва на традиционните ръчни часовници. Това е сериозно постижение, особено ако имаме предвид богатата смарт функционалност “под капака”.


Управлението е супер лесно и интуитивно. Навигацията става чрез докосване на основния екран - плъзгане нагоре, надолу, наляво и надясно. Това е в допълнение на въртящата се коронка, плюс бутон.

Дисплеите (AMOLED с резолюция 466 x 466 пиксела) и на двата размера са ярки, контрастни и четими дори при ярка дневна светлина. Буквално радост за окото. Екраните поддържат AOD режим за постоянно включен дисплей, при това с 20% повече информация на циферблата

Друго качество, което е на много високо ниво при тази серия, е възможността всеки да избере своята визия, според желанията си. В допълнение на избора на цветови вариант, часовниците идват с избор на 12 циферблата за дисплея, които могат да бъдат допълнително персонализирани (фон, цветове, информация). Отделно от това, на два клика разстояние е достъпно огромно разнообразие от хиляди циферблати, безплатни и платени, които могат да бъдат изтеглени онлайн.
Часовниците Watch GT 4 работят с операционна система Harmony OS 4, която включва много подобрения на интерфейса и функционалността. Могат да бъдат инсталирани приложения от секцията за смарт часовници на AppGallery. Може да приемате и отговаряте на съобщения от всички популярни комуникационни приложения, включително Messenger, Viber, Telegram и Skype, както и с SMS.

Watch GT 4 поддържа разговори през Bluetooth, чрез сдвоен телефон, с добро качество на връзката. От часовника можете и да слушате музика, която може да бъде записана на самото устройство, или стриймвана, да речем през Spotify. Тази възможност е още по-приятна в комбинация с безжични Bluetooth слушалки. Всичко това е много удобно и демонстрира едно от големите предимства на смарт часовниците. Серията включва и подобрена сателитна навигация, която осигурява с 30% по-прецизно позициониране, дори в “градски каньон” с високи сгради наоколо. Споменахме ли, че няма никакво значение какъв е смартфонът ви? Watch GT 4 е съвместим с всяко устройство с Android 6.0 и iOS 9.0, и по-нови версии.

Huawei винаги са били агресивни с развитието на здравните функции в своите смарт часовници, и това си личи и в новата серия. Налични са познатите и много полезни функции за измерване на телесна температура, кислородна сатурация на кръвта, анализ на съня, както и наблюдение и контрол на стреса. Налице е и технологията TruSeen 5.5+ с усъвършенствано отчитане на сърдечния ритъм, което осигурява прецизни измервания при всякаква среда и физически натоварвания.


Huawei използват умно технологиите, като прилагат нещо типично за изтребителите от пето поколение - т.нар. sensor fusion - обединяване на данните от различни сензори, така че да бъде подобрена точността, и за да бъде изградена цялостна картина. Този принцип е особено добре приложен при функцията за проследяване на менструалния цикъл, която използва реални физиологични данни, за да изготви точни прогнози за дните на овулация. Това е безспорно една от най-полезните функции, която използват всички предимства на смарт часовниците, сензорите и алгоритмите с изкуствен интелект. Същото важи и за възможността за откриване на симптоми на сънна апнея, чрез комбинирането на данни за кислородната сатурация и сърдечния ритъм.

Фитнес функционалността също е на ниво с над 100 включени спортни режима. Сред тях има нови като - внимание за мъжете и геймърите - футбол и електронни спортове.

Потенциално много полезна за мнозина е и новата функция за контрол на теглото Stay Fit, която изчислява приетите и изгорените калории от базовия метаболизъм и физическата активност. На тази база приложението ви предлага персонализиран план, съобразен с вашите цели.

Освен всичко друго Watch GT 4 разполага с държелива батерия, която осигурява чудесните 14 дни работа за по-големия, и 7 дни за по-малкия модел. Накратко, можете да използвате този часовник без да се стресирате за нивото на батерията му. Устройството идва с адаптер за безжично зареждан, а възможността за обратно безжично зареждане само добавя към удобството.

Нека да обобщим - Huawei Watch GT 4 е с чудесен дизайн, отличен избор на външен вид и възможности за персонализация; богата “уелнес” функционалност, която обхваща почти всички аспекти на здравето, както и иновативни технологии с реален принос към начина на живот. Какво още бихме могли да искаме като потребители? Достъпни цени, които също са факт. Още за новите носими устройства и техните цени можете да разберете тук.

Повече за Huawei Watch GT 4 можете да видите в нашето видео ревю:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com