X
 
 

Instagram пробно отстрани броя на лайковете

1406 1
photo of Instagram пробно отстрани броя на лайковете
Снимка: iStock/Guliver
Социалната мрежа Instagram започва пробно премахване на брояча на лайкове под постовете на потребителите. Тестът се провежда в Австралия, като целта е да се премахне натиска, който чувстват хората да събират повече лайкове, пише британския таблоид The Sun, предаде БГНЕС.

Съгласно рамките на теста, потребителите ще могат да видят списък с това кой е лайкнал поста им, а само ще липсва общият брой. Пробното премахване на брояча не може да бъде избегнато и влиза в сила за всички потребители на Instagram в Австралия.

Facebook и Instagram се сринаха

Социалните мрежи Facebook и Instagram се сринаха. Към 15:30 часа българско време и двете платформи отказаха. Същото важи и за мобилнит...

От ръководството на компанията казват, че премахването няма да засегне инфлуенсърите, защото от големите марки и другите бизнес клиенти на Instagram ще виждат броя на гледания и лайкове.

"Инструментите като Инсайт и Адс мениджър (Insights, Ads Manager), които ползват създателите на съдържание и компаниите в Instagram, няма да бъдат променяни", казват от фирмата.

Такъв тест вече беше проведен в Канада през пролетта. Подобни периоди без брояч на лайковете ще има още в Нова Зеландия, Япония, Ирландия, Италия и Бразилия.

Мия Гарлик, директор на политиката на Facebook в Австралия и Нова Зеландия, казва, че Instagram трябва да е място, където хората с удобство изразяват вижданията си, а не място, където да бъдат съдени.

Instagram блокира акаунта на блондинката, нахлула на терена в Мадрид

Акаунтът в Instagram на американския модел Кинси Волански бе блокиран от администраторите на социалната мрежа. Тя набързо набра популя...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Тези "лайкове" имат ли нещо общо с българското "харесвания"?! Или вече трябва да разбираме колониален български? Очевидно е, че се шири неграмотност и сред уж образованите.