Киберсигурността става все по-голям приоритет за бизнеса

1519
Киберсигурността става все по-голям приоритет за бизнеса
Снимка: Pixabay

Факт е, че в момента светът не е спокойно и уравновесено място. Част от атмосферата на несигурност са непрекъснато увеличаващите се кибератаки в глобален мащаб. Заплахите идват от национални, криминални и всякакви други “агенти”, които преследват свои цели в глобалната мрежа. Според Cybersecurity Ventures загубите от киберпрестъпност в глобален мащаб ще растат годишно с 15%, за да достигнат колосалната сума от 10,5 трилиона USD годишно през 2025 г. България няма как да е изключение от глобалните тенденции, а опитът от последните години сочи, че абсолютно никой не е застрахован от киберпосегателство. Затова всяка организация, независимо дали е от бизнеса или от обществения сектор, трябва да намери начин да защити информационните си системи, данните за потребителите и дейността си.

В тази среда А1, която е най-голямата ИКТ и IoT (интернет на нещата) компания в България*, развива решенията за киберсигурност като едно от стратегическите направления в своята дейност. Компанията предлага широко портфолио от услуги за киберсигурност на компаниите и публичните институции. За да осигури възможно най-добрата защита за своите корпоративни клиенти, А1 е в партньорство с водещи световни компании като Cisco, SAP България VMWare, DELL Technologies, IBM и други. Сред най-търсените решения за информационна сигурност, предлагани от А1, са Managed Next Generation Firewall, A1 Web Application Firewall и DDoS Protection.

Managed Next Generation Firewall от A1 е професионална услуга за сигурност на мрежата и информацията в нея, с включена IDS/IPS функционалност, която намалява риска от пробиви и защитава данните. Тя е част от мащабния проект за дигитализация, изпълнен от А1 в Многопрофилна болница за активно лечение Силистра (МБАЛ Силистра).

От своя страна услугата А1 Web Application Firewall (WAF) защитава от атаки срещу уеб приложения, включително уебсайтове, електронни магазини, приложения за онлайн банкиране или други онлайн услуги. A1 WAF филтрира и наблюдава трафика между уеб-услугата и интернет и идентифицира и неутрализира заплахите, включително в криптиран трафик. Сред компаниите, доверили се на А1 за тази услуга, е осигурителната компания ПОК Доверие, която управлява над 4,2 млрд. лв. пенсионни спестявания на близо 1,2 милиона български граждани.

DDoS Protection е облачно базирана услуга, която осигурява защита срещу една от най-разпространените и “класически” видове кибератаки, като проверява входящия интернет трафик. Зловредният трафик се филтрира и блокира, без да достига до инфраструктурата на клиента. Услугата осигурява устойчивост на бизнес процесите при DDoS атаки и включва използването на резервна пречистваща инфраструктурна платформа, която може веднага да бъде използвана за защита при отпадане на основната.

Всички решения за киберсигурност на А1 се предлагат по модела „като услуга“ на абонаментен принцип, чрез инсталиране на хардуер при клиента или от свои сертифицирани центрове за данни с 24/7 поддръжка от висококвалифициран екип. В допълнение А1 изпълнява дейностите по дефиниране на техническо решение, конфигурация, внедряване на услугата за кибер сигурност в инфраструктурата и/или мрежата. Всичко това сериозно улеснява бизнес организациите, защото така отпада необходимостта да правят големи първоначални инвестиции в оборудване и лицензи, както и да поддържат специализиран персонал.

* През 2022 г. А1 България получи наградата „Най-голяма ICT компания“ от бизнес класацията Digitalk 101.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com