Кой е най-добрият фотоапарат при премиум смартфоните?

2835
Кой е най-добрият фотоапарат при премиум смартфоните?
Снимка: Actualno.com

Въпреки всички глобални обстоятелства от геополитическо, търговско и пандемично естество, Huawei продължават упорито да изваждат чудесни смартфони на пазара. В случая ще говорим за дългоочаквания Huawei P50 Pro, който най-накрая попадна в ръцете ни и в търговската мрежа по нашите земи.

Новият модел на технологичния гигант се отличава със смел дизайн, водеща функционалност и убийствени фотографски възможности. Традиционно за P серията на Huawei новият P50 Pro е сред най-ергономичните флагмански смартфони на пазара и постига лазерно прецизен баланс между голям дисплей и компактен размер. Той стои много комфортно в дланта, което се дължи на спретнатата метална рамка, дебелината от 8,5 мм и теглото от 195 г. - сериозно постижение за водещ смартфон със солидна по капацитет батерия (4360mAh).

Дисплеят на P50 Pro е сред най-добрите смартфон дисплеи на пазара, без уговорки. Той е 6,6-инчова луксозна чудесия със заоблени краища, която предлага отлична яркост (включително под ъгъл), 10-битов цвят, резолюция от 2700 х 1228 пиксела и 450 ppi пикселна гъстота. Освен това панелът е с 120Hz честта на опресняване и 300 Hz честота на дискретизация на touch сензора. В превод, всичко това означава, че дисплеят е визуално пиршество и освен това е чудесен за игри.

Задният панел пък е доминиран от т.нар. Dual-Matrix дизайн, включващ два огромни кръгли “илюминатора”, които съдържат три от четирите оптични сензора на устройството (в горния прозорец), плюс телефото, светкавица и автофокус в долния модул. Двойка високоговорители, разположени от двете страни на устройството осигуряват стерео звук с респектираща сила и яснота, без изкривявания. Цялостното усещане е за солидна, надеждна и добре изработена джаджа, която няма да ви предаде. За това помага и IP68 защитата от прах и вода, която осигурява известно битово безгрижие.

Цялостният дизайн е много “изпипан” като комбинации от форми, цветове и  материали. В България Huawei P50 Pro е достъпен в две чудесно пасващи на този типоразмер (форм фактор) разцветки - Golden Black и Cocoa Gold. В първия случай телефонът завладява с черна осанка, инкрустирана с много деликатни позлатени кантове и детайли. Във втория случай преобладава един много елегантен златен нюанс, който по-скоро наподобява сребро, но с няколко капки отлежало уиски. Накратко - убедително дизайнерско решение, което и в двата цветови варианта излъчва ненатрапчив стил, без да отблъсква.

В софтуерно отношение P50 Pro работи с EMUI 12. Липсата на Google Mobile Services е компенсирана чрез съответните аналози от пълноценната мобилна екосистема на Huawei и чрез разнообразни възможности за инсталиране на Android приложения. Като хардуерна производителност новият P50 Pro е на подобаващо флагманско ниво с чипсета Snapdragon 888 в неговата 4G версия.

Водещите фотографски възможности на смартфоните от P серията са традиция и новият Huawei P50 Pro не посрамва предците си. За това се грижат основният 50-мегапикселов (мп) сензор с оптична стабилизация, в комбинация с 40 мп монохромен, 13 мп ултраширокоъгълен и 64 мп телефото с 3,5-кратно оптично увеличение. Това, което не се измерва в цифри е качеството на снимките. Huawei са напълнили модела догоре с най-доброто в компактната оптика и обработката на изображенията, като в същото време са избегнали усещането за “преработени” фотографии. Цветовете са меки и естествени, а снимките запазват добър детайл дори в сенките и осветените места. Но да оставим думата на експертите. По фотографски показатели моделът е номер 1. сред смартфоните на пазара, в актуалната класация на специализирания сайт DXOMARK. Т.е., Huawei P50 Pro е най-добър в заснемането въпреки изключителната конкуренция.

Новият смартфон разпръсква мрака и в една друга ключова област - енергийният мениджмънт. В това отношение P50 Pro постига “светата троица” на ключовите качества - голяма батерия (4360mAh), икономичност (цял ден работа с 60% заряд) и възможност за бързо зареждане. Последното е възможно благодарение на включеното в комплекта 66W зарядно, което може да зареди телефона от 0% до 80% за 30 мин. Освен всичко друго кутията включва и калъфче (“кейс”) за вашия Huawei P50 Pro.

След всичко това, ако търсите нов смартфон с отлични показатели, чудесна батерия, разкошен дисплей и водещи фотографски възможности - героят на нашият разказ е сред най-добрите предложения за вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com