Краш-тест от друго измерение

9866
Краш-тест от друго измерение

На 15-и октомври в столичния мол „Парадайс” се проведе краш тест на лаптопа на „Леново” – Тинкпад. Така поднесено не звучи особено интересно, но всъщност 20-минутната презентация беше най-добрият начин да убедиш някого, че този шедьовър на техниката е за него. Защо? Защото само за 20 минути десетки вече бяха убедени, че ThinkPad е неразрушим. Защо неразрушим? Просто прочетете следващите няколко реда. Или още по-добре - уверете се сами!

От днес (05.11) до 11.11 в магазина на "Леново" в "Paradise" всеки ден ще има краш-тест на машините, произведени от компанията. Който не вярва - сам може да провери защо бяхме възхитени само преди по-малко от месец.

Вибрации и удари

Нерядко се случва да изпуснем своя лаптоп, например докато го прибираме, вадим, поставяме някъде и го изпускаме и т.н. С ThinkPad това няма да навреди по никакъв начин на вашия преносим компютър. Независимо дали го раздрусвате или изпускате от, примерно, един метър височина. Той не само ще остане невредим, но ще е готов за работа в секундата, в която го вдигнете. Причината – подобни удари дори не забавят работата му, не причиняват рестартиране и, като цяло, са леко препятствие за мощността на машината.

Другите два теста също заслужават сериозно внимание. При единия беше изпуснат половин килограмов дъмпел, а след това и човекът, правещ демонстрацията, реши да стъпи с цялата си тежест върху лаптопа. Резултатът – нито една драскотина и нито едно забавяне на работния процес на машината на Lenovo. Особено впечатляващ е фактът, че дизайнът остава непокътнат, но това, че лаптопът продължава да работи на пълен капацитет е истински немислимо за масовия потребител. Не и за производителите и хората, работещи в дигиталния свят, които знаят, че ThinkPad е снабден със сертификата MIL-SPEC 810 G, който се издава от американската армия на техника, преминала през този вид тестове. Впечатляващо? Даже повече, но има още какво да прочетете.

Готвене

Да, готвене.Съвсем спокойно може да нарежете продуктите, които ви трябват за вкусното ястие, което майсторите, върху ThinkPad, ако нямате дъска за рязане. Всъщност, дори да имате, препоръчваме да пробвате, защото е изключително забавно. Ако сте много внимателни, може да не останат следи по корпуса на лаптопа, но когато нарежете краставица със сатър в опит да видите можете ли да пробиете покритието на лаптопа може да останат тук-там някои следи от ножа. Дисплеят обаче остава... не покътнат, а машината продължава да работи. Безпроблемно. Как е възможно?

Заливане с вода

На колко от вас се е случвало да разлеят нещо върху лаптопа си? Вода, кафе? Всички сме минавали през това, а тези, които не са, ще им се наложи все някога. Това обаче в никакъв случай не значи ремонт и подмяна на различни части. ThinkPad се оказва и водоустойчив. Според производителите, той може да понесе до 500мл вода върху себе си, без да спре да работи. Краш-тестът обаче показа, че и 1.5 л. вода не са проблем за машината на Lenovo.

Аштън Кътчър влезе в ново амплоа

Холивудският актьор и мечта за много жени Аштън Кътчър стана продуктов мениджър на Lenovo. Това съобщи компанията на официалната си стр...

Заливане с пясък

С водата ThinkPad се справя отлично. А с пясък? Определено няма да се притеснявате да отидете на плаж и вашият преносим компютър мистериозно се озове в пясъка. Единственото, което ще трябва да направите, е да го изтупате малко по-силно. Както показа по-горен тест, ThinkPad няма проблем с ударите. Пясъкът, независимо какво количество е, ще бъде изтупан и вие ще може да продължите работа безпроблемно. Е, все пак като се приберете, проверете да не са останали няколко песъчинки, които трябва да премахнете. Те в никакъв случай обаче няма да попречат на работата ви.

Замразяване

Безспорно един от най-интересните тестове върху ThinkPad беше този със замразяването. Лаптопът се поставя за 72 часа във фризер при температура -27C. Това е и единственият тест, който успя да наруши процеса на работа на машината. Защо? Заради термалния шок, който изтърпя – от -27 градуса ThinkPad се озова в стая с отопление от около 23-4 градуса и над 30 смаяни души. Това обаче няма как да се случи, ако в средата на зимата забравите лаптопа си, примерно, в колата. Просто излизате, прибирате си го, отваряте го и започвате да вършите работата си с познатата лекота, която осигурява машината.

Най-добрите сензорни лаптопи

Ако има портал, на който трябва да се вярва по отношение оценките за технологичните джаджи, появили се през годината, то това със сигур...

За недоверчивите

Със сигурност думите досега в текста са ви впечатлили, но някои от вас силно се съмняват, че тези неща са възможни. Скептично настроените любители на компютърната техника обаче могат да се убедят сами в тези неща.

От 5-и до 11-и ноември в магазина на Lenovo в мол „Paradise” ще се проведат няколко демонстрации и краш-тестове на ThinkPad и всеки сам, със собствените си очи, може да се убеди в неразрушимия характер на една от най-уникалните машини за масово потребление, която е била част от космически и военни мисии в САЩ. На ваше разположение ще бъдат и експерти, които да ви помогнат в избора на оптимална машина за вашия вкус, а ще има и апетитни отстъпки в дните на демонстрации.

Освен това ви предлагаме и един съвет, който също ще ви шашне – на входа ще видите лаптоп, който е преживял доста сериозен пожар. Питайте в магазина дали тази машина все още работи – ще останете очаровани от отговора.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии