Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красив часовник за активни хора

29 декември 2021, 18:08 часа • 3321 прочитания

Смарт часовниците са една от най-бързо растящите продуктови категории в глобален мащаб. Според Valuates Reports през периода 2021-2027 г. този пазар ще се увеличи почти четирикратно с над 20% средногодишен ръст. Не е трудно да видим причината за нарастващата популярност на тези устройства. Те предлагат всичко, което традиционно получавахме от ръчните часовници, в комбинация с всички функции на фитнес тракерите, все повече нови възможности и непрекъснато подобряващо се съотношение цена/качество. Факт е, че богатата функционалност свързана с грижата за здравето идеално пасва идеално със стремежа на хората към по-добър живот. Не на последно място умните часовници са естетически привлекателни и в това отношение категорично настигнаха класическите ръчни бижута с часовников механизъм.

Добра илюстрация на всичко това е Huawei Watch GT 3, който дойде на българския пазар в навечерието на празничния сезон. За да пасва на различни предпочитания и начини на живот моделът се предлага в два размера – 46мм и 42мм. Те са с тегло от съответно 42,6 гр. и 35 гр. като по-малкият вариант предефинира представата за това колко компактен може да бъде един напълно функционален смарт часовник. Това е най-удобният, лек и непринуден смарт часовник, който сме виждали - “умно” устройство с операционна система, GPS, Bluetooth и NFC, чиято тежест няма да усещате на ръката си.

Huawei Watch GT 3 е “як” във всеки смисъл. Часовникът за пореден път демонстрира лазерният фокус на Huawei върху солидната изработка. Корпусът е направен от неръждаема стомана, а гърбът е от здрав композитен материал. Циферблатът може да бъде персонализиран с избор от 10 хил. дизайна, което на практика гарантира, че всеки може да намери това, което му харесва, както и да сменя дизайна според случая. Дисплеят е разкошен, което е черешката на тортата на един, без нужда от повече думи – наистина красив часовник, който ще изглежда добре на ръката ви. Моделът, който тествахме бе с размер 42мм, с корпус и метална верижка в цвят Light Gold Milanese. От снимките можете да се уверите, че стои ненатрапчиво елегантно във всяка ситуация, включително на официални събития. Нещо повече, след събраните впечатления и реакции можем уверено да кажем, че дизайнерите на Watch GT 3 са свършили чудесна работа, създавайки продукт, който е спонтанно харесван от дамската аудитория.

Откъм техническите си характеристики Huawei Watch GT 3 работи отлично с Harmony OS, 32MB RAM и 4GB памет за съхранение. Съществено подобрение е двучестотният GPS, който “прихваща” по-бързо и работи по-прецизно и по-надеждно. За първи път при GT серията, GT 3 идва с въртяща се корона, което е идеалният начин за комуникация на Homo sapiens с умни часовници.

Устройствата от серията Watch GT 3 традиционно са с достолепно дълъг живот на батерията и GT 3 спазва завета на своите предци в това отношение. При типична употреба по-големият вариант (46 мм) впечатлява с 14-дневен живот на батерията, докато 42-милиметровият издържа приличните 7 дни. Добрата добавка тук е, че (отново за първи път в GT серията), Huawei Watch GT 3 поддържа бързо безжично зареждане с безжични зарядни станции и захранващи банки. Има възможност и за обратно безжично зареждане, при което потребителите могат да използват смартфон Huawei за бързо зареждане на часовника, без необходимост от зарядно устройство.

Здравната функционалност е значително подобрена и разширена. Тя включва сериозно усъвършенстваната технологията TruSeen™ 5.0+, която прецизно и денонощно проследява пулса и кислородното насищане на кръвта. Към това можем да добавим измерване на температурата на кожата, проследяване на съня, както и персонализирани всекидневни напомняния (например за прием на лекарства или на вода). В същото време Huawei Watch GT 3 влиза и в ролята на персонален фитнес асистент, който може да ви предложи над 100 тренировъчни режима, включително 18 професионални. Можете да задавате тренировъчни цели за постигане и да следите докъде сте стигнали с тях в реално време.

Новият Watch GT 3 (46мм и 42мм) е достъпен чрез мобилните оператори и търговската мрежа за техника в България. По-големият размер Watch GT 3 (46мм) се продава със стоманена верижка на препоръчителна цена от 649 лева или за 529 лв. с черна каишка от флуороеластомер. От своя страна по-компактният вариант с 42мм корпус идва на препоръчителни цени от 649 лева с метална верижка в цвят Light Gold Milanese или за 529 лв. с бяла кожена каишка.

Начо Стригулев
Начо Стригулев Отговорен редактор
Новините днес