Красиво сгъваемо бижу, фотоапарат и смартфон в едно

37436
Красиво сгъваемо бижу, фотоапарат и смартфон в едно
Снимка: Actualno.com

Едно от нещата, които Huawei умее добре е да надхвърля очакванията. Още от времето на Mate X знаехме, че могат да правят отлични смартфони със сгъваем дисплей. Новият P50 Pocket обаче надхвърля и без това високите очаквания. Това е първият хоризонтално сгъваем модел на компанията и очевидно е направен с целта да засрами конкурентните продукти на пазара.

Преди всичко, дизайнът на P50 Pocket е не просто добър. Тестовото устройство, което бе в ръцете ни, предизвика няколко спонтанни одобрителни възклицания от хора, които го виждат за първи път. Затова гарантираме, че P50 Pocket безотказно привлича погледите, в момента, в който небрежно го извадите от джоба или чантата си. Когато е сгънат, той прилича на луксозен моден аксесоар с форма на квадрат, размер на големичка бисквита и дебелина 15,2 мм. За доброто първо впечатление помагат рамките от сребрист метал и солидно изглеждаща панта. Отделно поетично описание заслужава разкошното текстурирано покритие, което в България се предлага в бял цвят. Представете си перлен седеф, оформен на малки фасети, които блещукат, отразявайки светлината в различни посоки. Накратко - удоволствие за сетивата.

Дисплеите са важна част от хармонията между естетика и функционалност в P50 Pocket. Когато телефонът е сгънат върху капака му виждаме малко кръгло екранче, който поддържа избраната визуална тема. Външният дисплей обаче не е само за украса. Освен, че показва уведомления и текстови съобщения, на него можете да изведете информация по избор, например прогнозата за времето. Можете и да управлявате музикалния плеър или да виждате и информация от навигационната услуга на Huawei Petal Maps. Последното е много удобно, например когато се опитвате да се ориентирате в непознат град. Външният екран има и една много интересна иновативна функция. От него, чрез приложението Mirror (което превръща дисплея в огледало) и вградения в секцията на камерата източник на ултравиолетова светлина можете да проверите дали слънцезащитният крем на лицето ви е равномерно разпределен.

До външния екран виждаме друг тъмен стъклен кръг, който съдържа фото системата на телефона. Двата кръга изглеждат като инкрустирана украса върху перлената основа, което изглежда като търсен (и намерен) ефект.

Част от цялостното усещане е и отличната изработка. Сгъването е безупречно изпълнено. На екрана няма и следа от сгъвка. Можете да видите лека неравност само ако мотивирано я търсите и гледате екрана отстрани. При сгъване насрещните страни “лепват” идеално с приятно тракване, а движението за отваряне и затваряне е удовлетворяващо само за себе си.

Когато разтворим нашия магнетичен “покет”, той става супер тънък (7,2 мм), а пред нас блесва чудесен 6,9-инчов OLED дисплей с резолюция 1188x2790p и цветове като блян (1,07 млрд. на брой). Със съотношение от 21:9 той е по-издължен от това, с което сме свикнали. Досега обаче някой не се е оплакал от това, вероятно защото тази форма на екрана е чудесна при работа в “пейзажен” (landscape) режим, за неща като гледане на филми или видеоигри. Честотата на опресняване на основния дисплей (120Hz ) също работи за геймърските референции на Pocket. Т.е. тук имаме един чудесен дисплей, който отгоре на всичко е сгъваем.

Като чистокръвен член на фотографски ориентираната серия P на компанията P50 Pocket разполага с много сериозни възможности за заснемане. Системата включва три камери - 40-мегапикселова (мп) True-Chroma ocнoвнa камера, 13 мп ултраширокоъгълна и 32 мп Ultrа Ѕресtrum. Към това трябва да добавим 10,7-мегапикселова “селфи камера” и лазерен автофокус. За фотографските възможности на смартфона инженерите на компанията са използвали "убийствена" комбинация от оптика, електроника и софтуер. В резултат имаме безкомпромисно качество "от - до". Ще споменем само, че качеството на заснемане при ниска осветеност е отлично, заснетите "в контражур" портрети са с чудесен детайл, а цветовете са освежаващо натурални, без помен от така познатата усърдна софтуерна обработка.

Струва си да се спомене, че Huawei използват максимално комбинацията между сгъваемия форм фактор и външния дисплей. С малкия екран можете да управлявате основната камера дори когато телефонът е сгънат. Това означава, че можете да правите селфита с недостижимо качество, при това супер удобно, използвайки компактния джобен размер на сгънатото устройство. Едва ли досега сте имали селфи, направено с 40-мегапикселова резолюция и многобройни фокусни точки, но с P50 Pocket това е business as usual. В този ред на мисли, по същия начин можете да си правите и селфи видео със стабилизация на изображението.

Сред многото интересни неща, които можете да правите с камерата, "черешката на тортата" е възможността за заснемане на флуоресцентна фотография. С помощта на ултраспектралната камера на P50 Pocket можете да уловите части от спектъра, които са недостъпни за човешкото зрение. Така една пейзажна снимка или пък портрет на вашия домашен любимец може да изглежда като нещо от някой паралелен свят.

Устройството предлага и една от неочакваните радости на сгъваемия форм фактор. Това е възможността да нагласите “самоснимачка” като сгънете телефона под прав ъгъл и го оставите на равна повърхност. Тази възможност може да промени живота на човечеството. Факт е, че мнозина от нас са се борили да направят самоснимачка с приятели, неловко опитвайки се да закрепят своя смартфон в подходяща позиция.

В хардуерно отношение P50 Pocket е еднакъв със своя събрат флагмана P50 Pro - осемядрен процесор Snapdragon™ 888 4G с 8GB RAM и 256GB място за съхранение. Преди всичко този хардуер означава, че телефонът работи гладко и пъргаво, включително когато ви се прииска да поиграете или да гледате видео в YouTube. Отбелязване заслужава и още друга добра идея на Huawei за нашите параноични времена - включването на режима Super Privacy Mode, който автоматично деактивира камерите, микрофона и позиционирането при затваряне на телефона.

P50 Pocket подсигурява всички споменати възможности с доста прилична батерия с капацитет от 4000 mAh, което е чудесно, особено в комбинация с отличния енергиен мениджмънт с който се слави Huawei. Очаквайте да изкарвате деня без презареждане, в повечето случаи. Комплектът включва и 40-ватово бързо зарядно SuperCharge, което на практика елиминира всякакви притеснения за заряда на батерията.

Да се опитаме да обобщим основното за Pocket - отличен хардуер, перфектна изработка, магнетичен дизайн, добре изпълнен сгъваем форм фактор, чудесни фотографски възможности, пъргава работа, отлична машина за игри и видео, бързо зарядно в комплекта. И още нещо, което не е за пренебрегване - ако искате разговорът с някого да потръгне - просто извадете P50 Pocket от джоба си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com