Philips и AOC демонстрираха еволюцията при мониторите

7981
Philips и AOC демонстрираха еволюцията при мониторите

Под мотото „Sense the things you love to do!” водещите марки монитори Philips и AOC представиха своите най-нови продукти в специалната обстановка на клуб „Motto”. Посланието на събитието имаше за цел да разкрие потенциала на модерните екрани с марки AOC и Philips по отношение на оптимизиране на работното пространство, увеличаване на продуктивността и разбира се, грижата за здравето и комфорта на потребителите.

Мартин Лечев, представител на MMD (лицензен партньор на Philips) и AOC за България, Албания и Македония, очерта съвременните тенденции при мониторите: големи екрани с висока резолюция, извити дисплеи за по-поглъщащо зрително изживяване и цял набор от ергономични функции, които подобряват комфорта и пазят очите на потребителите. Той подчерта ключовата роля за производителността, която екраните с голям диагонал и висока резолюция имат за всеки човек, ангажиран с продължителна работа пред екрана. В тази връзка г-н Лечев сподели: „4K екраните могат лесно да заменят мултимониторните конфигурации използвани от широк кръг професионалисти като дизайнери, проектанти, програмисти, финансисти и др. Същевременно хората, търсещи концентрация и уединение в работата си, могат да се възползват от извитите дисплеи на двете марки, за да останат фокусирани върху случващото се на екрана.“

Мнението на професионалистите

Акцент на събитието бяха кратките речи на професионалисти, доказали се в бизнеса, чиято работа е неразривно свързана с използването на модерните компютърни технологии.

Специалистите от дизайнерски студио „Скабрин“ подчертаха колко са важни качествата на дисплея при разработката и визуализацията на интериорни дизайни. За тях не само високата разделителна способност, но и възможно най-богатото, и точно представяне на цветовете са от изключителна важност за успешната комуникация с клиентите.

Калин Йорданов, брокер във финансова къща „Карол“, разказа за своята гледна точка и изисквания към екраните, когато следи борсовите индекси и анализира информацията за пазарите. Той препоръча използването на голям извит екран с 4K резолюция, който да замени конфигурациите с няколко монитора, използвани най-често от финансовите специалисти. По този начин не само се постига по-лесна концентрация и визуално покриване на важната информация, но се обособява по-подредено работно място, което не разсейва потребителя с множество кабели, и не изисква специална компютърна конфигурация. Благодарение на функцията MultiView, предлагана от много модели на Philips, потребителите могат да следят информация от два източника – например интернет страница и специализирано телевизионно излъчване.

Набиращата все по-голяма популярност геймърска индустрия също е на фокус в портфолиото на марката AOC, която вече втора година развива успешно линията си от модели за геймъри AGON. Тя включва модели с рекордно висока честота на опресняване от 240 Hz и редица полезни екстри, които правят играта не само по-лесна, но и по-здравословна.

Звездите на шоуто

По време на събитието на живо бяха демонстрирани качествата на няколко модела монитори на Philips и AOC, които впечатлиха с иновативните си възможности.

Philips BDM4037UW

40-инчов Philips Brilliance 4K Ultra HD LCD дисплей с функция MultiView. Този екран е най-големият извит 4K дисплей, който в момента се предлага на пазара. Той включва още Ultra Wide Color технология, която осигурява широк цветови спектър за истински реалистична картина, покриващ 85% от NTSC стандарта.

Philips 349X7FJEW

С извивката от 1800 мм този дисплей от новата X-линия предлага силно поглъщащо преживяване. Извитият дисплей подобрява концентрацията като създава увеличено възприемане за дълбочина с повече персонално пространство, особено в задачи с много детайли. С UltraWide Quad HD резолюцията и панорамния си формат 21:9, дисплеят осигурява щедро пространство на екрана с 3440 x 1440 пиксела. Цветовият спектър с покритие на 117.3% (CIE1931) sRGB дава възможност на запалените фотографи и видео продуценти да се наслаждават на чудесно цветово възпроизвеждане. Благодарение на технологията AMD FreeSync, видео възпроизвеждането е супер плавно, без насичане, накъсване и замазване при движение.

Philips 328P6VJEB

Използва високопроизводителен панел, предлагащ UltraClear, 4K UHD резолюция. Изключително подходящ за професионалисти, които имат нужда от много детайлни изображения при работа с CAD софтуер, 3D моделиране или анализ на големи таблици с финансови данни.

АОС C3585FQ

160 Hz извит геймърски монитор, който дава на потребителите напълно поглъщащо преживяване в игрите, поточното видео и филмите. С радиус от 2000 мм той е по-извит от други аналогични модели и предоставя на геймърите забележително високо ниво на „потапяне“ в картината.

Моделът предлага още Adaptive-Sync технология (съвместима с FreeSync™, с обхват от 45 до 160 Hz) и Wide Full HD резолюция (2560 x 1080 пиксела). Всичко това осигурява ултра плавна игра без накъсване, входно закъснение или замазване. В допълнение, този монитор предлага два HDMI (MHL) порта и два DisplayPort входа, и така покрива най-модерните стандарти за връзка.

AOC AGON AG251FZ

Най-бързият геймърски монитор на AOC до момента - AGON AG251FZ - предлага честота на опресняване от 240 Hz, 1 ms време за реакция и Adaptive-Sync, което гарантира супер плавен геймплей без замазване при движение, накъсване или насичане. Премиум възможностите, като стойката AOC Ergo Dial Base и контролерът AOC QuickSwitch, предлагат още повече комфорт на състезаващите се играчи.

AOC PDS241 (Porsche design)

Разработен съвместно със световноизвесната дизайнерска къща Studio F. A. Porsche 24-инчовият AOC PDS241 предефинира очакванията към мониторите изобщо. Той е снабден с 3-странен „безрамков“ AH-IPS панел, асиметрична метална стойка и ултра тънък, минималистичен премиум дизайн. С първия модулен дизайн, използван в монитор, PDS241 комбинира захранването и HDMI входа в един кабел, излизащ от стойката, който не пречи на впечатляващия дизайн да изпъква. Под неговата изключителна външност AH-IPS панелът с технология AOC SuperColor WCG покрива обширно цветово пространство и осигуряват възможно най-големите зрителни ъгли.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии