Робо-прахосмукачките на Kärcher: За чист дом и свободно време

7240
Робо-прахосмукачките на Kärcher: За чист дом и свободно време
Снимка: Kärcher

Немската компания Kärcher, известна със своите първокласни почистващи продукти и оборудване, наскоро разшири портфолиото си с два модела умни прахосмукачки-роботи: RCV 3 и RCV 5.

Това не е първата стъпка на компанията в света на роботите. Kärcher има линия автономни машини за професионално почистване и има зад гърба си години активни разработки в тази област. Новите две машини RCV 3 и RCV 5 са създадени за всеки дом и са логично продължение на тези усилия. Ако съдим по техните качества, можем да кажем, че те са силно начало на една силна продуктова серия.

И двата модела се отличават с функции, като LiDAR навигация за прецизно картографиране и избягване на препятствия, както и интелигентно управление с планиране и почистване на конкретни помещения. Налице са възможности за почистване на различни повърхности, включително килими и твърди подове.

RCV 3 е солидна бюджетна робо-прахосмукачка, която предлага мощност на засмукване от 2500 Pa и трайност на батерията до 120 минути с едно зареждане. Роботът е оборудван с 0,5-литров контейнер за боклук, съд за чиста вода и базова станция. Когато го стартирате той се заема методично и старателно да почисти вашите твърди подове (включително паркет, ламинат, корк, камък, линолеум и PVC) и килими с нисък косъм. При първата си проучвателна обиколка на жилището роботът сканира и картографира помещенията със своя LiDAR. Той може не само да прави сухо чистене, но и да бърше подове с микрофибърен моп. За целта трябва само да напълните контейнера с вода и да изберете съответния режим Роботът може да чисти само сухо, само мокро, или в комбиниран режим, като можете да зададете индивидуални параметри за почистване на всяко помещение.


Най-хубавото е, че можете просто да настроите график за чистене по дни и часове и RCV 3 стриктно ще го изпълнява, без изобщо да мислите за него. RCV 3 е достатъчно умен, за да може да се грижи за себе си. Когато капацитетът на батерията намалее, RCV 3 се връща за презареждане при своята зарядна станция. Прави същото и когато приключи с работата си. Машината има сензори срещу падане, които предотвратяват инциденти със стълби и прагове. Ако пък има нужда от помощ - той директно, и откровено ще ви го каже с гласово съобщение.

От своя страна, RCV 5 е първокласен модел, за който с пълна сила важи всичко казано за RCV 3. Той обаче има по-голяма смукателна мощност от 5000 Pa, живот на батерията до 150 минути, както и по-големи кош за боклук (0,6 литра) и базова станция. RCV 5 е и по-умен. Той разполага с вградена камера и изкуствен интелект, за по-добро разпознаване и избягване на препятствия. При мокро чистене, роботът автоматично избягва килимите и мокетите. Когато машината засече мокет или килим, се включва функцията Auto Boost, която осигурява почистване в дълбочина.

Важно е да се каже, че роботите на Kärcher не са просто пълни с електроника умни прахосмукачки. Важна част от тяхното функциониране са облакът, във формата на отдалечените сървъри, на които се записват данните, както и мобилното приложение Kärcher Home Robots (безплатно в Apple Store и Google Play Store), което осигурява достъп до основни функции на роботите. Чрез него потребителите могат, например, да планират времето за почистване, да създават карти за почистване, или да стартират почистване от разстояние през своя смартфон.

Целият трансфер на данни между приложението Home Robots и роботите се осъществява чрез облачни сървъри, разположени в Германия. Осигуряват се редовни актуализации на софтуера и сигурността, за да се гарантира, че приложението е актуално, а данните са защитени.

Конфигурацията на машините е интуитивна и се извършва лесно и бързо чрез приложението. То позволява на потребителите например да задават "забранени зони", които роботът да избягва, както и да създадат "виртуални стени", за да попречат на робота да се движи през определени пространства.


Приложението Home Robots дава възможността за избор между прахосмучене, миене с моп или комбинация от тях. Различни параметри, като силата на засмукване и скоростта на водния поток, могат да бъдат конфигурирани според индивидуалните предпочитания и изисквания.

Функцията “таймер” пък позволява на потребителите да създадат график за почистване, като посочват не само дните и часовете, но и зоните, които трябва да бъдат почистени, както и програмата за почистване, която да бъде използвана. При вече картографирани стаи настройките за почистване могат да бъдат регулирани за всяка стая поотделно. Нещо повече, потребителите могат да използват приложението, за да определят конкретна точка за почистване. За по-големи замърсени площи, може да бъдат определени размерите на зоната, която трябва да бъде бързо и прецизно почистена.

Всеки цикъл на почистване се записва и това предоставя на потребителите информация за дейността на робота, включително за изминатите от робота разстояния и почистената площ. ПО този начин, можете да наблюдавате работата на вашия робопомощник, независимо къде се намирате.

Когато става въпрос за избор между прахосмукачките роботи RCV 3 и RCV 5, решението трябва да се вземе в зависимост от бюджета и специфичните ви изисквания. Ако поставяте на първо място достъпността и основните функции, RCV 3 е подходящ избор. Този модел осигурява надеждна работа, без да прави компромис с необходимите функционалности, при това на достъпна цена. Сравнително тихата му работа е особено полезна за домакинства с домашни любимци или малки деца.

В същото време, RCV 5 се откроява като първокласен вариант за тези, които търсят по-мощна прахосмукачка с разширени възможности. С по-висока мощност на засмукване, по-голям контейнер за боклук и допълнителното предимство на вградената камера, RCV 5 осигурява по-високо качество на почистване и се предлага на по-висока цена, в сравнение със своя събрат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com