Роботът, който ще замени домашния любимец

7452
Роботът, който ще замени домашния любимец

Китайската компания UBTECH Robotics е разработила прототип на домашния хуманоиден робот Alpha 2.

Alpha 2 представлява човекоподобен ходещ робот с височина 43 сантиметра и тегло под 2,5 килограма. Скелетът му е направен от алуминий, а под пластмасовите панели се крият ARM-процесор Exynos 5, два гигабайта оперативна памет и 16 гигабайта вградена.

Роботите вече общуват човешки (ВИДЕО)

Учените от Технологичния институт на Джорджия (САЩ) накараха робот да общува с хората по-естествено от "човешка" гледна точка. Традици...

Роботът има 20 стави, оборудван е с камера и микрофон, а благодарение на операционната система Android роботът може да се управлява чрез приложение на смартфона или с гласови команди.

Хуманоидът Alpha 2 е предназначен за използване като интерактивна забавна играчка и гласов секретар. Роботът може да общува с човека на базово ниво и да изпълнява прости команди.

Alpha 2 изисква включване към интернет чрез Wi-Fi, а неговата функционалност може да се разшири с помощта на закупуването или качването на нови приложения. В бъдеще разработчиците планират да добавят възможността роботът да се обедини за екипна работа.

UBTECH Robotics е обявила събиране на средства за създаването на домашни човекоподобни роботи и в рамките на кампанията човек може да си поръча Alpha 2 за 499 долара.

Роботите се учат да падат (ВИДЕО)

Учените от Технологичния институт на Джорджия (САЩ) се опитват да научат роботите да падат без щети за собственото си тяло. За да науч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии