Сгъваем дисплей, креативен дизайн, снимки със 100х приближаване ще радват почитателите на смартфоните на Huawei

4079
Сгъваем дисплей, креативен дизайн, снимки със 100х приближаване ще радват почитателите на смартфоните на Huawei
Снимка: A1

Още в началото на годината Huawei прави силна заявка с новите смартфони Huawei P50 Pro и P50 Pocket. Флагманите от новата P50 серия впечатляват с креативни дизайни и предлагат на потребителите отлични функции и мощност, повече възможности за смартфон фотография и консумиране на съдържание. Веднага след глобалното им представяне стартираха и предварителни поръчки в онлайн магазина на A1.bg. Най-нетърпеливите почитатели на китайския технологичен гигант могат още сега да попълнят своята предварителна заявка. Тази възможност е на разположение до 6 февруари, а  любителите на технологиите, които поръчат в този период, ще получат новия си смартфон в комплект с безжични слушалки Huawei FreeBuds 4.

Оригинален дизайн

Силно впечатление при двата модела правят елегантните и креативни дизайни -  формата при отворите за камерите и дисплеите с OLED технология. Друга отличителна характеристика на новите флагмани е 120Hz честота на опресняване на картината. И двата модела предлагат завидна производителност, с мощни осемядрени 4G процесори от Qualcomm® – Snapdragon 888™, изградени по 5-нанометрова архитектура. Смартфоните са с HarmonyOS 2.0, което означава, че са без Google Play Services. Почитателите на Huawei обаче знаят, че множество алтернативни приложения от официалната платформа на Huawei – AppGallery, която е предварително инсталирана на устройствата.

Четири камери и дори снимки със 100х приближаване

Моделът Huawei P50 Pro идва с четири камери на гърба, комбинация от 50 + 40 + 13 + 64-мегапикселови обективи. Камерите предлагат множество функции за любителска фотография, а зад тях стои технологията True-Chroma Shot, която спомага за това изображенията да са пресъздадени с напълно реални цветове. Перископната камера на смартфона пък позволява да се направят снимки със 100х приближаване. Освен че предният панел е OLED, дисплеят включва и технология True-Chroma, която спомага за отлична визуализация на изображенията.

Сгъваем дисплей

Не по-малко впечатляващ е Huawei P50 Pocket, който е с иновативен сгъваем дисплей. Моделът е с тройна комбинация от прецизни камери – 40 + 13 + 32-мегапикселови обективи. Акцентът в P50 Pocket обаче е възможността смартфона да бъде сгънат подобно на портфейл. Huawei са разработили специална панта, която позволява сгъване на дисплея с изключителна лекота, която не за сметка на стабилността. Основният OLED дисплей достига до цели 6,9 инча (с 0,3 инча повече спрямо P50 Pro) и също е със 120Hz честота на опресняване на картината. В допълнение P50 Pocket притежава и втори, по-малък дисплей с OLED технология, разположен на гърба. Този малък екран служи за бърз преглед на известия и съдържание докато смартфона е затворен.

Сгъваемите дисплеи – все по-масова световна тенденция

Все повече големи компании загатват своите бъдещи амбиции да разработват смартфони със сгъваеми дисплеи. На пазара вече има няколко модела, включително и от Huawei, но P50 Pocket е първият модел от компанията, който прави дебют извън пределите на Китай. Благодарение на кампанията за предварителни поръчки на A1.bg най-нетърпеливите почитатели на бранда и на технологичните новости могат да заявят своя сгъваем смартфон до 6 февруари, в комплект с безжични слушалки Huawei FreeBuds 4.

Макар технологията да е все още сравнително нова, P50 Pocket прави впечатление със своя компактен размер след сгъване, голям дисплей, издръжлива батерия и технологични характеристики от висок клас. С тази силна заявка от компанията, със сигурност може да се очакват и други, още по-усъвършенствани сгъваеми модели от Huawei.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com