София събра телеком експерти от четири континента

5985
София събра телеком експерти от четири континента
Снимка: Thinkstock

Първото за София и второ за региона телеком събитие - iCU Sofia 2018, събра за два дни в столицата на България дигитални експерти от цял свят, превръщайки България в know-how център за новите технологии.

Международната платформа е създадена за обмен на опит и знания, както и за експертни заключения относно бъдещето на телекомуникациите, мобилните технологии, интернет на нещата и дигиталното съдържание.

Основна тема на дискусиите в София бяха дигиталните трансформации под влиянието на бързо развиващите се Интернет на нещата, облачни услуги и платформи за умни градове. В същия този контекст беше обсъждано бъдещето на дейта центровете и възможностите пред телекомуникационните компании. Дали ще останат само в сферата на пренос на данни, или ще се възползват от уникалния шанс да играят основна роля в развитието на новите екосистеми с умни решения? Почти всички участници се съгласиха, че за да запазят активна роля на пазара, телекомите се ориентират към надграждане на базовата им роля в момента, а именно пренос на данни и осигуряването на инфраструктра.

Конференцията на световно ниво iCU Sofia 2018 се осъществи в София с подкрепата на VIVACOM редом с други ключови за индустрията играчи. Събитието събра над 300 ръководители и представители на водещи телеком компании, оператори на мрежи, доставчици на интернет и облачни услуги, разработчици на умни решения и на Internet eXchange Point (IXP), както и стрийминг медии и доставчици на съдържание.

Престижното събитие бе открито от Димитър Гюрджилов, Технически директор Архитектура, планиране и изграждане на мрежата на VIVACOM, а сред говорителите бяха представители на световни играчи като Google, UBER, SAP, Bank of Telecom; Türk Telekom International; Deutsche Telekom и много други. В дискусиите бяха представени компании не само от Европа и Америка, но също така от Австралия и Азия. Редом с тях участие взеха утвърдени експерти на VIVACOM като Емил Георгакиев, Технически директор и Милен Нинов, старши мениджър Продажби на едро в компанията.

Всичко, което може да бъде цифровизирано, ще бъде цифровизирано“ бе един от лайтмотивите на дискусиите. Дигитализацията на света ще продължи с експоненциални темпове и всички потенциални бизнес играчи в този технологичен спринт целят оставането на пистата, но на разумна цена, стана ясно на конференцията. Все пак, основният фокус в края на събитието се върна върху хората и, както Марк Актън от CBRE обобщи, „в крайна сметка хората са тези, които са от значение, когато говорим за технологии“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии