Спортният пакет на Mtel - отказвате се до определено време и ви връщат парите

7684
Спортният пакет на Mtel - отказвате се до определено време и ви връщат парите
Снимка: Thinkstock Images

Преди малко повече от месец българският мобилен оператор Мтел пусна за клиентите на телевизионната си услуга спортния канал Mtel Sport 1. Телекомът зарадва потребителите си и, че през март ще бъдат добавени още два канала на същата тематика Mtel Sport 2 и EDGEsport.

В съобщението от 12 януари, 2017 година Мтел обяви, че ще представи каналите напълно безплатно, като от 1-ви април за пакета ще бъде въведена такса от 1.99 лв. на месец. Телекомът обаче на практика ще удължава автоматично абонамента за новия си пакет, като удължението вече ще се плаща. В съобщението на Мтел изрично се подчертава, че всеки абонат може да се откаже от пакета, но трябва сам да прояви инициатива да го стори. "Ако вие решите, че не искате да гледате спортните канали - трябва да се откажете от пакета с обаждане на *88, на 0 800 20 011 или на 0 700 43 700", се казва в официалното съобщение.

Очаквано това доведе до оплаквания на абонати, че не са искали въобще новият пакет да им бъде включен, като в социалните мрежи дори се стигна до заплахи от дела срещу телекома.

Официално: Телеком налива пари в ЦСКА

Ръководството на ЦСКА официално подписа договор за спонсорство с телекомуникационен гигант. Логото на телекомуникационната компания ще...

Actualno.com изпрати въпроси на телекома по случая. В отговорите Мтел уточни, че ще върне парите на всички отказали се от спортния пакет преди 1-ви юли, 2017 година. Това означава, че ако сте клиент на Мтел и се откажете до 1-ви юли тази година от пакета, ще си получите обратно платената до момента на отказването такса от по 1.99 лв. месечно за периода, в който пакетът вече е станал платен (01.04 - 01.07.2017).

От отговорите става ясно още, че абонатите ще продължат да получават информация за възможностите за отказване от автоматичната услуга. "Това ще става чрез различни средства за уведомяване (чрез масовите медии, реклама, съобщения на фактурите, уведомителни SMS-и и т.н.). От тази гледна точка считаме, че не сме в нарушение на законовите изисквания, тъй като каналите ще са безплатни, за тези които не желаят да ги гледат", уточнява мобилният оператор.

Според Мтел е важно да се има предвид, че цената от 1.99 лв. на месец валидна единствено за действащи абонати, които и след 31.03.17 г. искат да гледат каналите. "За нови абонати след тази дата цената за трите канала с безсрочен абонамент ще е 5,99 лв. на месец. По този начин Мтел ще даде отлични условия за лоялните си клиенти, които ползват фиксирани услуги и в предишни периоди", допълват от телекома.

На въпрос дали очакват неразбрали потребители да сезират Комисията за защита на потребители (КЗК) и дори съда, от Мтел увериха, че ще разгледат индивидуално всеки един случай, като ако има клиенти, които въпреки широката разяснителна кампания не са разбрали условията, то те ще бъдат компенсирани. Към момента обаче няма данни за такива жалби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии