Технологични чудеса: Мигач за велосипед, които се разглобява за минути

42223
Снимки:

Много проекти, свързани с велосипедите, са въведени на пазара още през далечната 1818 г. Въпреки това, никой от тях все още не включва система за предупреждение при предприемане на завой. Затова компанията, създала Easy Turn, се надява, че техният проект ще бъде революционен.

Easy Turn е технология, която ще облекчи значително движението на пътя с подаването на мигач по цивилизован начин от страна на колоездачите. Системата значително ще намали риска от произшествия, отстранявайки напълно старомодния начин за сигнализиране с ръка и едновремено вземане на завой.

Технологични чудеса: Часовникът на Iron Man и обувките на Tron

Два нови продукта вече радват потребителите на световния пазар. Това са аксесоари, които определено хващат окото. Първият продукт е ча...

Easy Turn се поставя лесно към всеки велосипед. Светлините на мигачите притежават подобрена технология на видимост през нощта, така че всеки участник в движението ще може да забележи действията ви. Системата се състои от две части с безжичен контрол - едната е приставката за мигачите, а другата е безжичният сигнален чейнджър за монтаж върху дръжките, откъдето лесно ще можете да контролирате с палец подаването на мигача.

Освен мигач, вече има мисъл и за тежки преходи с велосипед - по-точно как да станат по-леки. Не е практично винаги да вдигате колелото си, когато се намирате на конвенциално предназначени места, които затрудняват ежедневните ви задължения или перодични задачи. Дизайнерската компания Lucid потърси алтернативно решение на проблема в лицето на Kit Bike. От компанията споделят, че техният велосипед ще спести повече време при сглобяване и разглобяване, отколкото пренасянето му през стръмни участъци като стъпала и др, въпреки че се състои от 21 части. Kit Bike ще бъде максимално олекотен поради седалката от корк, и кухите алуминиеви тръби съставлявайки рамката. При демонтаж колелото ще си прибира компактно в стилна кожена чанта, която е разделена на три секции за съхранение. Трябва да отбележим, че проектът на Lucid спечели награда Red Dot за дизайн през 2014 година.

Автор: Пресиян Драгнев

* За себе си Пресиян казва, че е човек с широк спектър от интереси, но набляга главно на технологии, бизнес, рисуване и биографични книги. Обичам да представям информация на хората, която да обогати общата им култура. В свободното си време дерзая за реализирането на мечтите ми, споделя Пресиян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

TikTok заведе дело срещу САЩ

50% по-ниска такса за шест месеца на мобилните планове Total Unlimited до края на май

Yettel повишава киберсигурността на бизнес клиентите си с Next Generation Firewall

Удължена 5-годишна гаранция предлага А1 за смарт телевизори на лизинг с план за фиксирана услуга

Huawei Pura 70 вече е в България: Вижте как надгражда серия P

Yettel приема поръчки за новата серия HUAWEI Pura 70, която съчетава уникален дизайн и ненадминати камери

От 2 май А1 приема предварителни поръчки за флагманите Huawei Pura 70

В празничните дни през май магазините на А1 ще обслужват клиенти с променено работно време

"Файненшъл таймс" сключи сделка за съдържание с ChatGPT

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии