Uber ще ползва 50 000 Tesla коли за отдаване под наем - ето колко долара струва на седмица в колата на Мъск

2197
Uber ще ползва 50 000 Tesla коли за отдаване под наем - ето колко долара струва на седмица в колата на Мъск
Снимка: Getty Images/Guliver

Uber ще придобие 50 000 превозни средства Tesla за отдаване под наем на своите шофьори като част от амбициозен план за електрифициране на своя автопарк в САЩ до 2030 г. Компанията за превозни средства работи с компанията за коли под наем Hertz, която вчера обяви, че е поръчала 100 000 автомобила от компанията на Елън Мъск, пише theverge.

Този ход идва съвсем на време, тъй като автомобилните компании и доставчиците на транспорт по целия свят са подложени на регулаторен натиск за постепенно премахване на превозните средства, задвижвани с бензин, в полза на тези, които произвеждат нулеви емисии. Калифорния, най-големият автомобилен пазар в САЩ, въведе правила за компании като Uber и Lyft, като изисква 90 процента от техните автопаркове да бъдат електрически до 2030 г. 

От 1 ноември шофьорите на Uber, които живеят в Лос Анджелис, Сан Франциско, Сан Диего и Вашингтон, могат да наемат Tesla Model 3 чрез Hertz на цена от $334 на седмица, включително с поддръжката и застраховка. Компанията е уверена, че шофьорите ще видят ползата от спестяване на гориво и по-малко поддръжка. Освен това шофьорите, които използват хибридни или електрически превозни средства, за да качват пътници, получават допълнителни 50 цента на пътуване, докато шофьорите, които използват специално електрически превозни средства с батерии, получават още един долар отгоре на това. За останалите автомобили средната седмична цена за кола под наем на Hertz варира от около $150 до около $325.

Какви са критериите за ползване на Tesla под наем? 

Илън Мъск счупи световен рекорд: направи 36 милиарда за...един ден. А Безос вече е почти 100 милиарда назад

Беше страхотен ден за Tesla и нейния главен изпълнителен директор Илон Мъск, пише businessinsider.com. Съобщението, че Hertz възнамеря...

Първоначално шофьорите трябва да имат най-малко 4,7 звезди и да са завършили поне 150 пътувания, за да отговарят на условията за наемане. 

Миналата година Uber пое амбициозното обещание да стане „100 процента електрически“ до 2030 г. в САЩ, Канада и Европа и до 2040 г. за останалия свят. Компанията също така заяви, че ще похарчи 800 милиона долара, за да помогне на „стотици хиляди шофьори в САЩ, Канада и Европа да преминат към акумулаторни електромобили до 2025 г.“. 

Днес по-малко от 1% от превозните средства в САЩ са електрически, според Bloomberg. Автомобилната индустрия е в разгара на масивен преход към електрически превозни средства, В момента електромобилите съставят по-малко от 5 процента от годишните продажби.

Uber не е първата компания, която използва Teslas като превозно средство за придвижване. По-рано тази година компанията за отдаване под наем на мотопеди Revel обяви своя собствена услуга за пътуване в стил Uber в Ню Йорк с 50 яркосини превозни средства Tesla Model Y.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии