Все повече хора използват програми за защита в интернет

32042
Все повече хора използват програми за защита в интернет

Бомбастичните разкрития на Едуард Сноудън относно размера на подслушванията, които е осъществявала АНС в световен мащаб, са сринали доверието на потребителите на уеб услуги и са увеличили използването на софтуерна защита. Това показва проучване на GlobalWebIndex, цитирано от The Guardian, пише "24 часа".

56% от участвалите в допитването са заявили, че според тях при използване на интернет им се нарушава личното им пространство. 415 милиона души (28%) от онлайн потребителите използват инструменти, за да прикрият идентичността или местоположението си.

Изследването сред 170 000 потребители по целия свят е установило, че 11 на сто използват Tor - платформата за анонимен достъп до глобалната мрежа. Това означава, че до Tor прибягват 45.13 милиона души. Най-голямата потребителска база е в Индонезия, където 21 процента от анкетираните са казали, че използват анонимната платформа.

Започва приоритетната регистрация на домейнии на кирилица

Правата за регистриране на разширения .сайт и .онлайн й бяха делегирани през октомври 2013 година. Периодът на приоритетната регистраци...

В Индонезия се наблюдава и най-голямо проникване на инструменти за анонимност сред интернет потребителите, като 42 процента използват прокси сървъри (сървъри-посредници) или виртуални частни мрежи (VPN), които прикриват местонахождението на интернет връзката - техния IP адрес.

Има информация, че китайското правителство е назначило 2 милиона интернет анализатори, които преглеждат и блокират политически или комерсиално неподхоящо съдържание. Проучването показва, че 34 процента от китайците заличават информацията за местоположението си в глобалната мрежа, за да могат да преодолеят тези филтри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии