X
 
 

Зукърбърг отрича, че Тръмп го убедил да не спира политическата реклама във Facebook

470 0
Зукърбърг отрича, че Тръмп го убедил да не спира политическата реклама във Facebook
Снимка: Getty Images/Guliver
Създателят на Facebook Марк Зукърбърг отрече, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е настоявал да не бъдат забранявани политическите реклами в социалната мрежа, предаде БГНЕС.

По време на тайна среща между двамата през октомври, Тръмп не направил нищо, което да обезкуражи Зукърбърг да въведе забраната, казва милиардерът в интервю за CBS.

Медийна компания се жалва от Facebook пред ЦИК

Сигнал срещу компанията Facebook е постъпил в Централната избирателна комисия заради неспазване на изисквания на Изборния кодекс по вре...

Попитан за какво конкретно са говорили двамата, Зукърбърг каза че вечерята е била частна и няма да разкрива подробности от нея.

По-рано Марк Зукърбърг защити решението на Facebook да не спира политическите реклами, дори в тях да има лъжливи или подвеждащи твърдения. Милиардерът каза, че не иска неговата компания да ограничава политическото говорене.

Доналд Тръмп твърдо подкрепя наличието на политически реклами в социалните мрежи, но същевременно критикува Facebook, че подкрепя демократите. А Twitter обяви различен подход към политическите реклами - припомнете си какъв е той в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално