X
 
 

Щабът на Тръмп разкритикува решението на Twitter да спре политическата реклама

385 0
Щабът на Тръмп разкритикува решението на Twitter да спре политическата реклама
Снимка: Getty Images/Guliver
Решението на Twitter да спре политическите реклами беше критикувано от предизборния щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише сайта за технологични новини The Verdge.

"Това решение е много тъпо", написаха сътрудниците на Тръмп, които работят за преизбирането му през 2020 година, предаде БГНЕС.

Twitter закри хиляди акаунти заради фалшиви новини

Twitter съобщи, че е закрил хиляди акаунти в целия свят за разпространение на фалшиви новини, както и за проправителствена пропаганда, ...

Twitter обяви промяната в политиката няколко часа по-рано, като наблюдатели казват, че ходът им изглежда насочен срещу Facebook, защото идва в момент, когато другата голяма социална мрежа е критикувана, че не прави нищо срещу политиците, които свободно лъжат в рекламите в интернет. Изпълнителният директор на компанията Джак Дорси каза: "Взехме решение да сложим край на политическите реклами в Туитър на глобално ниво. Смятаме, че достигането на политически послания до милиони хора трябва да бъде заслужено, а не купено". Дорси заяви и, че детайли за забраната, която трябва да влезе в сила на 22 ноември, ще бъдат оповестени малко по-късно, но ограничението ще важи както за послания на партии, така и за реклами на независими и отделни кандидати.

Кампанията на един от водещите кандидати на Демократическата партия - бившият вицепрезидент Джо Байдън, написа писма до Twitter, Facebook и YouTube с призив да спрат политическите реклами, които разпространяват фалшива информация.

"Това е още един опит на левите да заглушат гласа на Тръмп и консервативните хора", написаха от щаба на президента за обявената забрана.

Сътрудниците на Тръмп казаха още, че няма да се изненадат, ако Twitter свали забраната, след като минат изборите в края на 2020 година.

Фейсбук затегна правилата за политическа реклама преди изборите в САЩ

Компанията „Facebook” затяга правилата за публикуване на политическа реклама в американския сегмент на своите социални мреж...

"Twitter току що се отказаха от стотици милиони долари приходи. Тъпо решение за притежателите на техни дялове", казаха още от кампанията на Тръмп. Според експерти, тази оценка е силно преувеличена, като Twitter e взелa само около 1 милион долара от политическите реклами по време на последния изборен цикъл в САЩ.

Демократите като цяло похвалиха решението на Twitter и приканиха основателя и директор на Facebook Марк Зукърбърг да последва примера им.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители