20 години без Кърт Кобейн

60568
Снимки:

На днешната дата, преди 20 години, Кърт Кобейн се самоубива, като се застрелва. И до днес има съмнения, че става въпрос за убийство.

Самоубийството на лидера на „Нирвана" е една от големите трагедии в съвременната музика. Истинските причини за него остават неясни, но има данни, че той и преди това е опитвал да посегне на живота си. Предполага се, че Кобейн е страдал от тежка депресия.

Подновяват разследването за смъртта на Кобейн

В рамките на възобновеното разследване на смъртта на вокалиста и китарист на гръндж групата "Нирвана" Кърт Кобейн, полицията в американ...

На 2 и 3 април певецът е забелязан на няколко места в Сиатъл. На 3 април Къртни Лов наема частния детектив Том Грант да открие съпруга й. На 7 април, сред слухове, че „Нирвана" се е разпаднала, групата се изтегля от фестивала „Лулапалуза".

На 8 април тялото на Кобейн е открито в дома му от електротехника Гари Смит, който отишъл да инсталира система за сигурност. Той обяснява, че не забелязал видими следи от травма, освен малко кръв, изтекла от ухото на певеца. В началото помислил, че Кобейн е заспал, докато не видял пушка, насочена към брадичката му. Открита е и бележка, адресирана до въображаемия приятел от детството на Кобейн „Бода". В нея пише, че певецът не е усещал „вълнението да слушам и да създавам музика, както и да пиша... вече твърде много години". В тялото му са открити високи дози хероин и следи от диазепам. Тялото е лежало там няколко дни. Аутопсията показва, че музикантът е починал на 5 април 1994 г.

Повлиян от музиката на големите рок групи от 70-те и пост-пънка от 80-те години на миналия век, Кърт се отдава на едно ново течение, което по-късно ще се превърне в основна музикална вълна на 90-те. Обявен от много медии и списания за изпълнител на последното десетилетие на 20 век, Кърт, заедно с "Нирвана", пренасят гръндж музиката на световната сцена и превръщат стила в символ на младото поколение от този период.

Наскоро полицията започна ново разследване на смъртта на музиканта.

Nirvana и Kiss са в Rock and Roll Hall of Fame

Влиятелната гръндж група Nirvana, основана от покойния Кърт Кобейн, и известните с грима и пищните си сценични шоута рокаджии Kiss са с...

При повторно разглеждане на материалите по делото са били открити няколко непроявени фотографски филми. Една от снимките полицията смята да публикува. Уит предупреди, че фотографиите не представляват сензация и не хвърлят съмнения върху версията за самоубийство Кобейн .

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com