X
 
 

БНТ потвърди: Няма да участваме в "Евровизия"

23179 2
БНТ потвърди: Няма да участваме в "Евровизия"
Снимка: EBU
Българската национална телевизия (БНТ) официално потвърди новината, че България няма да вземе участие в тазгодишното издание на "Евровизия", което ще се проведе в Израел. Причината е тривиална - финансова.

Според съобщението на БНТ "разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса, значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи". Решението да пропуснем изданието на "Евровизия" в Израел е взето от Управителния съвет (УС) на БНТ. Ето и пълното съобщение:

"Управителният съвет на Българската национална телевизия взе решение обществената медия да не участва в тазгодишното издание на международния песенен конкурс „Евровизия“, който ще се проведе в средата на месец май 2019 г. в Тел Авив. Решението е част от мерките, които ръководството на телевизията предприе за оптимизиране на публичните разходи.

Изглежда България пропуска "Евровизия" в Израел

България няма да участва в следващото издание на "Евровизия" в Израел. Първото съобщение, намекващо за това, се появи в Twitter профила...

През последните две години БНТ организира българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това, разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса, значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи. Освен преките разноски за подготовка на съответния представител, държавите-участнички си поделят и част от разходите за самото провеждане на конкурса, които тази година са в размер на 5 300 000 евро.

В Европейския съюз за радио и телевизия членуват 73 компании от 56 държави в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от обществените оператори взема своето независимо решение за участие в конкурса за всяко отделно издание."

Actualno.com

Етикети:

  • Алфа 2 Алфа преди 1 година Профил на трол?

    Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


    За да видите коментара, натиснете тук

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    искат да ни изкарат от ЕС, защото вече няма пари, докато не направят съдебна реформа, но как да я направят, като първи влизат в пандиза начело с борисов и депутатския еит на БСП и ДПС - СЕГА ПЛАЩАТ НА ЦИГАНИТЕ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ГРАЖДАНСКИ МЕТЕЖИ - ПАРАВОЕННИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ПОД МОСКОВСКО КОМАНДВАНЕ СА В ГОТОВНОСТ