Една година от смъртта на Ейми Уайнхаус

4208
Една година от смъртта на Ейми Уайнхаус

Ейми Уайнхаус напусна този свят точно преди година. Изпълнителката на хита "Rehab" бе една от големите звезди на соул музиката и нейната кончина на 27-годишна възраст на 23 юли 2011 г. бе изживяна като трагедия от милиони почитатели.

Талантливата Уайнхаус е родом от северен Лондон. Отгледана е в четиричленно семейство. Баща й Мичъл често си припявал в къщи, още по-често пеел Франк Синатра на малката Ейми, което се превърнало в толкова голямо хоби за малкото момиче, че на учителите им било доста трудно да я накарат да спре да пее в час.

Джордж Майкъл искал дует с Уайнхаус

Бившият фронтмен на Wham! Джордж Майкъл сподели, че отчаяно искал да прави дует с певицата Ейми Уайнхаус преди смъртта ѝ, предаде Conta...

Уайнхаус получава своята първа китара, когато е на 13 и година по-късно вече твори музика.

В дебютния албум на Уайнхаус, "Frank" (октомври 2003 г.) много от песните са вдъхновени от джаза. "Frank" доведе до сравнения на гласа на Ейми с гласове като тези на Сара Вон и Мейси Грей.

В контраст с повлияния от джаза първи албум, Уайнхаус се фокусира върху момичешките групи от 50-те и 60-те години.

През следващите години, може би най-истинското и кратко определение за Ейми дава писателят Джош Тайрънгил: "Тя е бъбрива, забавна, огнена и дори малко луда. Невъзможно е човек да не бъде прелъстен от оригиналността ѝ."

Ейми погребва Уилям и Кейт

Чилийският новинарски сайт El Mostrador пусна серия колажи, в които мъртви знаменитости погребват живи.На един от колажите починалата м...

През 2007 турнето на Уайнхаус обаче не тръгва добре. Музикален критик от Birmingham Mail споделя: "Това беше една от най-тъжните вечери в живота ми. Видях извънредно талантливата певица обляна в сълзи да крещи към публиката, препъвайки се на сцената".

Ейми Уайнхаус печели Грами през 2008 в категориите за Запис на годината, Песен на годината и Най-добро женско представяне. Така Уайнхаус влиза в книгата на Рекордите на Гинес за най-много спечелени Грами от британска певица.

Преследвана от папараците и обект на жълтите писания, Ейми е открита мъртва в апартамента си в Лондон. След аутопсията не са дадени причини за смъртта. На 23 август 2011 г. излизат резултатите от направените токсикологични тестове. Според тях в кръвта на певицата няма следи от наркотици, а от алкохол. Бащата на Ейми — Мич Уайнхаус, откровено споделя, че дъщеря му все още е имала проблеми с алкохола и не е успявала да се контролира след няколкоседмично въздържание, съобщават източници със свободен достъп.

"Дъщеря ми Ейми" на издателството Харпър Колинс излезе преди месец. Авторът - не само баща на Ейми, но и "най-близкият й съветник, вдъхновител и най-добър приятел" – поиска с нея "да сложи финална точка на полемиките, белязали живота на дъщеря му". Но може би тепърва ще търсим следите, които остави в музиката и живота Ейми.

Ейми Уайнхаус се е преродила в пеперуда?

Майката на Ейми Уайнхаус, която ни напусна миналата година, смята, че дъщеря й се е преродила в пеперуда. Джанис Уайнхаус е убедена, ч...

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес