"Гравитация" открива 70-ия кинофестивал във Венеция

7470
"Гравитация" открива 70-ия кинофестивал във Венеция

Дългоочакваният космически трилър "Гравитация" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон с Джордж Клуни и Сандра Бълок открива тази вечер 70-то издание на Венецианската Мостра, най-старият кинофестивал в света.

В навечерието на откриването на фестивала мрачно небе посрещна първите гости в очакване на звездите на световното кино.

Стейси Киблър: Раздялата с Джордж е ново начало

Бившата приятелка на Джордж Клуни Стейси Киблър сподели в интервю, че раздялата й с актьора не е "голяма работа". Двамата имаха двегод...

"Гравитация", който ще бъде представен извън конкурсната програма, разказва за астронавт (Джордж Клуни) и специалистка по медицинско инженерство (Сандра Бълок), останали в Космоса, без надежда да бъдат спасени след разрушаването на космическия им кораб.

51-годишният Алфонсо Куарон, който има няколко номинации за Оскар и два пъти е печелил голямата награда във Венеция, се сдоби със световна слава и е смятан за един от най-талантливите мексикански режисьори от поколението на Гилермо Дел Торо и Алехандро Гонсалес Инариту. Последният му филм "Децата на хората" е от 2006 г, пише БГНЕС.

Общо около 50 филма, създадени от големи имена на световното кино и от млади таланти, ще бъдат представени в десетте дни на фестивала в Лидо, който от миналата година включва и кино пазар. 20 ленти, сред които и една изненада, ще бъдат включени в конкурсната програма за Златния лъв, който ще бъде присъден на 7 септември от жури с председател Бернардо Бертолучи.

Въпреки очаквания блясък на червения килим и тази година със засилено присъствие на режисьори и кино звезди (Джордж Клуни, Сандра Бълок, Скарлет Йохансон, Никълъс Кейдж, Мат Деймън) Мострата се очертава по-скоро мрачна с оглед на засегнатите във филмите теми, отразяващи "икономическите, социални и семейни кризи", през които преминава планетата, предупреди директорът на фестивала Алберто Барбера.

Джордж Клуни бил луд по Ева Лонгория

Актьорът Джордж Клуни преследвал сексапилното миньонче Ева Лонгория преди раздялата си със Стейси Киблър. 52-годишният актьор постоянн...

Италия ще има честта да открие конкурсната програма утре с голямата театрална режисьорка Ема Данте, която ще представи първия си филм Via Castellana Bandiera. Действието в лентата се развива на тясна улица, на която изминават 24 часа от живота на две пътуващи с кола жени, които отказват да си направят път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com