Как Леонардо Ди Каприо е попаднал в ролята на Джак от "Титаник"

12366
Как Леонардо Ди Каприо е попаднал в ролята на Джак от "Титаник"
Снимка: Getty Images / Guliver

По-често, за получаването на страхотна роля се подрежда цяла опашка актьори от всякакъв порядък. Но има случаи, когато почти всички отказват да изиграят определени персонажи - напразно! Порталът „Time Out” направи списък на култови роли, отказани от много холивудски звезди. пише БГНЕС.

Джак Доусън – „Титаник”. Джеймс Камерън първоначално искал да ангажира за ролята на Джак само Матю Макконъхи. Режисьорът му изпратил няколко лични имейла, но той не си направил труда да отговори. Следващият по ред фаворит на режисьора бил Том Круз, който поискал твърде голям хонорар. След това Камерън се опитал да привлече Кристиан Бейл и Крис О'Донъл. Но и те отказали. В резултат на това, изборът паднал върху Леонардо Ди Каприо. И, трябва да се каже, в ролята на Джак Доусън вече ни е невъзможно да си представим някой друг.

Помните ли малкото момиченце от „Титаник“? Вижте я днес

Помните ли малкото момиченце, което танцува с Леонардо ди Каприо във филма Титаник? Това момиченце спечели сърцата на всички с нев...

Вивиан - "Хубава жена". Както се оказа, намирането на актриса за ролята на момиче с леко поведение не е толкова лесно. Преди Джулия Робъртс да бъде одобрена за главната роля, режисьорът Хари Маршал предложил ролята на Дженифър Конъли, Уинона Райдър, Шарън Стоун и други актриси. Някой се оказали заради много ангажименти по това време, а други – заради това, че ролята не отговаря на възрастта им или че сюжетът на филма „обижда” всички жени.

Едуард Луис – „Хубава жена”. Отначало изборът на режисьора пада върху великолепния и по това време все още млад Ал Пачино. Той дори дошъл на репетиции, но след това решил да откаже ролята на ексцентричния милионер - романтик. Тогава режисьорът поканил Кристофър Рийв и Даниел Дей-Луис. Но и те не изразили желание да участват във филма, станал по-късно класика. Преломният момент настъпил, когато самата Джулия Робъртс предложила на Хари Маршал да се обади на Ричард Гиър. И се оказала гениално прозорлива в избора си.

Нeo - "Матрицата". Сега е почти невъзможно да си представим някой друг освен Киану Рийвс като Избрания Нео. Но всъщност Уил Смит, който по това време вече бил известен заради участието си в „Мъжете в черно“ и „Деня на независимостта”, можеше да се превъплъти в героя на култовия филм. Актьорът решил да откаже ролята с аргумента, че не вижда перспектива и касов успех в лентата. След като офертата е отказана и от Никълъс Кейдж, Юън Макгрегър, Леонардо Ди Каприо и Том Крус, главната роля в проекта получил Киану Рийвс.

Клариса Стърлинг – „Мълчанието на агнетата”. Както при „Хубава жена”, кастингът за главните роли бил много труден. Режисьорът Джонатан Дем мечтаел да види или Мишел Пфайфър, или Мег Райън в ролята на детектива Стърлинг във филма. Но и двете актриси отказали, тъй като смятали сценария за твърде страшен и жесток. Накрая решили да поканят амбициозната Джоди Фостър във филма. Между другото, именно за нея сценаристът пренаписва ролята на Клариса.

Знаете ли, че оркестърът от "Титаник" е свирил в България преди да се качи на легендарния кораб?

Едва ли има човек, който да не е гледал "Титаник" поне веднъж в живота си. Това безспорно е един от филмите, на който са проляти най-мн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Абсолютен прецедент: Майсторите в "Бригада Нов дом" отказват да ремонтират къща

Гонзо е на ход: Виктория от "Ергенът" официално ще съди БФС

Сбогом, Цър-пър: Алек не даде роза на Виктория и разочарова зрителите

Жена, изпратила 8000 картички на Хари Стайлс, влезе в затвора

Рут Колева се оплака, че няма апартамент

60-годишен зарязал Маги от "Ергенът" заради по-млада

Цветелина Грахич кълне Слави Трионов: Боже, благодаря ти, че се отървах от тая помия! (СНИМКА)

Защо дъщерята на Том Круз не иска да го вижда?

Бившата на Рачков на луксозен меден месец (СНИМКА)

Драгана Миркович с разтърсващо признание за здравословното си състояние

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com