Кейт Мидълтън излезе за първи път след операцията, Чарлз с първи думи след диагнозата

14445
Кейт Мидълтън излезе за първи път след операцията, Чарлз с първи думи след диагнозата
Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън напусна замъка Уиндзор за първи път след успешната коремна операция миналия месец. Очаква се 42-годишната принцеса на Уелс да прекара известно време с принц Уилям в дома им в имението Сандрингам, Норфолк, докато децата им са във ваканция.

Изданието "Daily Mail" съобщи, че Кейт се е присъединила към семейството си в Норфолк, след като е прекарала известно време след операцията в Уиндзор. "Катрин се възстановява добре", каза източник пред изданието. "Тя очакваше с нетърпение смяната на обстановката и ще може да се успокои в Норфолк, докато децата изпускат парата с Уилям."

Пътуванията на двойката сега ще ги доближат до крал Чарлз III, който е отседнал в Сандрингам, след като се върна там заради диагнозата си рак.

Снимка: Getty Images

Първи думи на Чарлз след тежката диагноза

Междувременно британският крал Чарлз изрази сърдечна благодарност на доброжелателите след диагнозата му с рак, като това е първият му публичен коментар, откакто Бъкингамският дворец обяви, че кралят ще отложи някои ангажименти, за да се подложи на лечение.

Още: Заради заболяването: Крал Чарлз III променя сериозно ежедневието си

"Бих искал да изразя най-сърдечната си благодарност за многото съобщения за подкрепа и добри пожелания, които получих през последните дни", каза Чарлз в изявление, съобщи BBC. "Както всички, които са били засегнати от рак, знаят, подобни добри мисли са най-голямата утеха и насърчение", подчерта монархът.

Дворецът обяви на 5 февруари, че 75-годишният Чарлз е диагностициран с форма на рак по-малко от 18 месеца след възкачването му на трона. Ракът е открит, докато той се лекуваше от уголемена простата през януари. Въпреки че видът на рака не беше разкрит, от двореца потвърдиха, че не става въпрос за рак на простатата.

Снимка: Getty Images

В благодарственото послание Чарлз пише: "Също толкова окуражаващо е да чуя как споделянето на собствената ми диагноза е помогнало да се насърчи общественото разбиране и да се хвърли светлина върху работата на всички онези организации, които подкрепят пациентите с рак и техните семейства в Обединеното кралство и по света. Възхищението ми от техните неуморни грижи и всеотдайност през целия ми живот е още по-голямо в резултат на личния ми опит."

Още: Принц Хари се е видял с баща си, но не и с брат си. Защо?

История на заболяванията на Чарлз и Кейт

Кралят се оттегли от всички публични задължения, докато се лекува, като висши кралски особи - включително кралица Камила и принцът на Уелс - поеха неговите задължения за някои събития. 

На 7 февруари той отпътува от Кларънс Хаус, Лондон, за резиденцията си в Норфолк, придружен от кралицата. По-малкият му син, херцогът на Съсекс принц Хари, долетя от САЩ за кратко посещение по-рано същия ден.

Кралицата заяви, че съпругът ѝ е "много трогнат от всички писма и послания, които обществеността изпраща отвсякъде". По време на събитие в катедралата в Солсбъри тази седмица тя каза, че подкрепата е била "много окуражаваща", пише БГНЕС.

Принц Уилям също изрази благодарност към посланията на подкрепа за баща му. По темата: След страшната диагноза на краля: Принц Уилям благодари за подкрепата

Снимка: Getty Images

Миналия месец дворецът Кенсингтън обяви, че принцесата на Уелс е претърпяла "планирана коремна операция" в Лондонската клиника и "е малко вероятно да се върне към обществените задължения преди Великден". "Операцията беше успешна и се очаква тя да остане в болница от 10 до 14 дни, преди да се върне у дома, за да продължи възстановяването си", се казва в изявлението. "Тя се надява, че обществеността ще разбере нейното желание да поддържа колкото е възможно повече нормалност за децата си; и желанието ѝ личната ѝ медицинска информация да остане поверителна", се добавя в него.

Дворецът Кенсингтън ще предоставя актуална информация за напредъка във възстановяването на Кейт само когато има важна нова информация за споделяне, пише БГНЕС.

Още: Принц Уилям се връща на работа след операцията на Кейт

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com