Кинокритиците обявиха "Артистът" за най-добър филм

4490
Кинокритиците обявиха "Артистът" за най-добър филм

Черно-белият ням филм "Артистът" взе наградата за най-добър филм на Асоциацията на кинокритиците, предаде Ройтерс, цитиран от БНР.

Лентата е снимана 2011 от режисьора Мишел Азанавичус. Френският черно-бял ням филм обра наградите по всички фестивали досега.

"Небесно царство"

На 9 януари БТВ ще излъчи филма "Небесно царство". Режисьорът на „Гладиатор” Ридли Скот стои в основата и на тази епична ...

Световната премиера на лентата беше през май 2011 г. и попадна в официалната селекция на кинофестивала в Кан! Лентата няма премиерна дата за България. Не се знае дали ще има въобще, разпространител липсва.

Действието се развива в Холивуд, 1927 г. Джордж Валентин е звезда на нямото кино. С навлизането на звука кариерата му се срива и той изпада в забвение. Идва звездният момент за Пепи Милър.

За най-добър актьор е отличен Джордж Клуни за филма "Потомците", а за най-добра актриса - Виола Дейвис - за филма "Южнячки".

За наградите "Изборът на критиците", смятани за най-точния индикатор за спечелването на "Оскар", тази година се състезаваха 20 филма в 24 категории.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com