"Клетката" - новият български сериал, който показва действителността в затвора (ВИДЕО)

38674
"Клетката" - новият български сериал, който показва действителността в затвора (ВИДЕО)
Снимка: Клетката/Facebook

В края на месец септември в българския ефир тръгва новата криминална драма "Клетката". Премиерната дата е 29 септември, а продуценти на сериала са Краси Ванков и Асен Блатечки. В предаването "Тази сутрин" на NOVA двамата споделиха интересни подробности около продукцията.

За какво се разказва в "Клетката"

"Клетката" е първият български сериал, който ще покаже каква е действителността в затвора. Основната сюжетна линия проследява драматичната съдба на една смела майка, изправена пред тежка морална дилема. Разбира се, паралелно ще се развиват и други истории, свързани с корупцията в държавата, войната по пътищата и социалните корени на женската престъпност в България.

Още: Има ли неизплатени хонорари към работещи в сериала "С река на сърцето"?

Гергана Данданова е в главната роля в "Клетката", снимка: NOVA

"Винаги сме се старали да изненадваме зрителите. Създаването на сериал за действителността в затвора е наистина голямо предизвикателство и такъв не е правен досега в България. В него са преплетени актуални и много важни обществени теми. Една от тях е как корупцията и безнаказаността в държавата могат да превърнат честни хора в престъпници. Тук идва и казусът с личния ни избор като граждани и родители – съществува ли начин за борба с тази корупция, имаш ли моралното право да вземеш справедливостта в свои ръце, когато системата не само не те пази, а застрашава и живота на детето ти.", сподели Краси Ванков. "Също така искаме да разкажем и за клетката като метафоричен образ – много хора живеят уж свободно, но са спрели да мечтаят и носят доброволно клетката в себе си. Този сериал задава много въпроси, но не предоставя отговори, тях всеки си ги търси сам. Отключващото събитие е тежък инцидент на пътя, който поставя началото на историята и внезапно променя съдбата на едно нормално семейство", разкрива още продуцентът на "Клетката".

Той сподели, че в продукцията участват не само известни актьори, но и много нови лица, от които българските филми имат нужда. "Важно е един продуцент да предлага на зрителите и нови лица. Има толкова добри артисти, които широката аудитория дори не познава. Вярвам, че те трябва да бъдат представени на екран. Да, има и риск в това, но аз го разглеждам по-скоро като възможност, защото със своя талант те правят историята още по-вълнуваща за публиката", призна още продуцентът.

Още: Започнаха снимките на "Алея на славата" - най-новият български сериал с Радина Боршош

Каква е ролята на Асен Блатечки

Снимка: NOVA

А ето какво разказа и Асен Блатечки, който освен продуцент, е и един от главните актьори. "Реших да се включа в проекта, след като прочетох сценария, който веднага ме спечели. Другата причина да се съглася беше екипът от много талантливи професионалисти, с част от които не съм работил до този момент. Беше ми интересно и предизвикателно. Независимо от драматичния сюжет и криминалната линия, на снимачната площадка не липсваха и забавни моменти, защото всички са със страхотно чувство за хумор. Самият аз през цялото време разсмивах Гергана Данданова, дори по време на много сериозни сцени".

В другите главни роли ще видим Гергана Данданова, Мартин Димитров и Жаклин Дочева. В основния каст на "Клетката" са също актьорите Явор Ралинов, Маргарита Лъчезарова, Веселин Петров, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Филип Гуляшки, Мира Бояджиева, Юлиян Малинов, Иван Горанов, Иванка Шекерова, Яна Кузова, Детелина Стойчева и други. Режисьори са Любомир Печев и Атанас Бончев-Наката, а сценарият е дело на Александър Чобанов, Нина Кисимова, Диляна Крайнева, Пламена Велковски, Георги Иванов и Николина Любенова. Оператори са Георги Гвоздев и Николай Стефанов, а композитор на саундтрака с музиката към поредицата е Марио Балтаджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

На крачка от полуфинала: Още една двойка се сбогува с Dancing Stars (СНИМКИ)

Харви Уайнстийн отново се изправя пред съда

Джон Бон Джоуви: Не бях светец в брака си, но от наркотиците ме е страх

Ан Хатауей разкри точната причина да спре да пие алкохол

Отвличане в "Ергенът"! Екипът на предаването се оттегля

Холивудска актриса призна, че крал Чарлз III е флиртувал с нея (ВИДЕО)

Почина Юми Кацура - една от най-прочутите японски дизайнерки в света

Димитър Рачков издаде какъв е бюджетът на "Като две капки вода"

Дама от "Ергенът" разкрива всички тайни на предаването в тефтерче (СНИМКИ)

Панайот Панайотов като Мик Джагър с категорична победа на полуфинала в "Като две капки вода"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com