Къде е истината: Анджелина Джоли иска да изсмуче всички пари на Брад Пит или обратното?

1366
Къде е истината: Анджелина Джоли иска да изсмуче всички пари на Брад Пит или обратното?
Снимка: Getty Images

Бракът на Анджелина Джоли и Брад Пит приключи преди осем години, но съдебната битка все още продължава. И ако въпросите за попечителството изчезнаха от само себе си, тъй като три от шестте деца на бившите съпрузи вече са големи, то битката за винарната "Шато Миравал" продължава с повдигането на нови обвинения.

Още: Брад Пит се отказа от попечителството над децата си

Пит иска да вземе всички пари на Анджелина

Така "Daily Mail" се сдоби с нови съдебни документи, в които страната на Джоли твърди, че бившият ѝ съпруг се опитва да я "изтощи финансово". Журналистите на изданието проведоха собствено разследване, за да разберат основателността на подобни обвинения, и стигнаха до извода, че в годините след развода холивудската актриса не само не е обедняла, а напротив - станала е по-богата със 100 милиона долара.

Тази сума, според изданието, включва заеми, издръжка, подаръци и милиони от продажбата на нейния 50-процентен дял от винарната "Шато Миравал". Именно заради тази сделка бившите съпрузи сега се съдят, тъй като Пит настоява, че Джоли не е имала право без негово разрешение да продаде своята част от техния някога общ бизнес (Джоли продаде дела си на руския милиардер Юрий Шефлер).

Снимка: Getty Images

По-голямата част от тези 100 милиона отидоха в сметката на Джоли от сметката на Пит: например до 2018 г., според журналисти, актьорът е похарчил над 1,3 милиона долара за издръжка на децата, плащайки за психотерапия и покривайки други сметки за стотици хиляди. Според източници Пит редовно е плащал тези разходи през последните седем години. През това време той е похарчил около 10 милиона долара за издръжка, пише БГНЕС.

Още: Като близначки: Вижте коя актриса е българската Анджелина Джоли (СНИМКИ)

Но Джоли спечели най-много от продажбата на своя дял във винарната "Миравал": когато Пит и Джоли купиха имението през 2008 г., то струваше 60 милиона долара, но сега цената му, "благодарение на усилията и инвестициите на Пит", се е повишила до 164 милиона долара

В съдебните документи обаче страната на Джоли настоява за различна версия: "За Джоли е изключително болезнено да се защитава срещу това дело, което е още един пример за продължаващите усилия на Пит да я контролира и изтощи финансово. Особено защото лъжите на Пит за причините за провала на сделката по отношение на "Миравал" могат да се докажат, като се извърши точно онова, което Джоли никога не е искала да направи: да обясни на съдията защо сделката се провали, като по този начин наруши споразумението за неразгласяване, за което Пит настояваше, за да скрие своята история на физическо и емоционално малтретиране на Джоли и семейството им". Такъв документ е цитиран от "Daily Mail".

Още: Адвокат на Анджелина Джоли: Брад Пит прикрива огромна злоупотреба

Анджелина иска да изсмуче всички пари на Брад Пит

Снимка: Getty Images

Но запознати със ситуацията са на друго мнение: "Анджи казва, че Брад иска да я обезкърви финансово, но изглежда, че тя иска да изсмуче всички пари от него. От действията на Пит не може да се каже, че той иска да унищожи бившата си. Напротив - действията му изглеждат така, сякаш се опитва да подкрепи Анджи и да ѝ помогне финансово, въпреки нейната отмъстителност", споделят запознати, близки до Джоли и Пит.

Вътрешни източници на "Daily Mail" отбелязват също, че макар Джоли "да крещи за своята бедност", тя явно е имала достатъчно пари, за да купи къща в Манхатън, която някога е принадлежала на Анди Уорхол и е била наета за 60 000 долара на месец.

Съдът скоро ще вземе решения по новите искове на Джоли срещу Пит, но окончателното приключване на процеса все още е далече. Въпреки това Пит вече спечели няколко съдебни победи през последните месеци, включително ключово решение в Люксембург, което му върна контрола върху лозята "Шато Миравал". Друга важна победа беше решението на съдията да отхвърли делото на Джоли, в което тя нарече твърденията на Пит "нелепи и злонамерени". Тогава самата Джоли нарече съдията "пристастен".

Още: Като две капки вода: Млада звезда блесна на "Оскар"-ите като Анджелина Джоли (СНИМКИ)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Отвличане в "Ергенът"! Екипът на предаването се оттегля

Холивудска актриса призна, че крал Чарлз III е флиртувал с нея (ВИДЕО)

Почина Юми Кацура - една от най-прочутите японски дизайнерки в света

Димитър Рачков издаде какъв е бюджетът на "Като две капки вода"

Дама от "Ергенът" разкрива всички тайни на предаването в тефтерче (СНИМКИ)

Панайот Панайотов като Мик Джагър с категорична победа на полуфинала в "Като две капки вода"

Камила е невинна: Истината за развода на Даяна и Чарлз

Вижте как е изглеждала Франциска Йорданова преди Dancing Stars (СНИМКИ)

Здрава Каменова с разтърсващ разказ за битката си с депресията

Катето Евро призна, че се бори с тежък порок

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com