Мария Бакалова с ключова роля в "Пазители на галактиката 3"

9343
Мария Бакалова с ключова роля в "Пазители на галактиката 3"
Снимка: Getty images

Мария Бакалова става герой в комиксовата вселена на Marvel. Звездата от "Борат" ще изиграе важна (но все още неясно каква точно) роля в третата част на "Пазители на галактиката", съобщава списание Variety.

Филмът на режисьора Джеймс Гън е с участието на Крис Прат, който това лято ще шества на екраните в "Джурасик свят: Господство" и "Тор: Любов и гръмотевици", Зоуи Салдана, Брадли Купър, Вин Дизел и Дейв Баутиста. Всички те изпълниха основните роли и в първите две части, излезли на екран съответно през 2014 и 2017 г. В продължението участват още Силвестър Сталоун, Елизабет Дебики и Уил Поултър. Предишните два филма "Пазители на галактиката" спечелиха 1.6 милиарда долара от билети. 

"Да, да, да, добре, предполагам, че трябва да съм изненадан колко дълго ви отне да го научите. Мария Бакалова е невероятна", написа Гън в Twitter, цитирайки първата публикация на новината - в сайта Deadline.

Актрисата Мария Бакалова трогна Холивуд с речта си за украинските бежанци

Българската филмова звезда Мария Бакалова отправи силно послание в подкрепа на народа на Украйна по време на наградите “Избоърът ...

Снимките на "Пазители на галактиката 3" вече са завършени и предстои постпродукцията. Не се споменават подробности за сюжета, както и за ролята на Бакалова или друг от новите персонажи. Премиерната дата е на 5 май догодина.

Това ще бъде 32-ият филм от вселената на Marvel, която е най-доходоносното предприятие в историята на киноиндустрията. Досегашните продукции са донесли сумарно над 25 милиарда долара за по-малко от 15 години (първият филм от франчайза излиза през 2008-а). Зa Marvel се снимат всички най-големи звезди на световното кино - Робърт Дауни, Скарлет Йохансон, Самюъл Джексън, Глен Клоуз, Джеф Бриджис, Робърт Редфорд, Антъни Хопкинс и много, много други.

Въпреки че режисьори като Скорсезе и Копола оспорват дали блокбастърите за супергерои изобщо "са кино", за публиката, инвеститорите и критиката такова колебание не съществува. Участието в Marvel е невероятен шанс и буквално галактически скок в кариерата за 26-годишната актриса, която досега се е снимала в българските филми "Трансгресия", "Бащата", "Като за последно", "Жените наистина плачат" и в американските "Борат 2", "Балонът" и все още предстоящия Bodies Bodies Bodies. Новината идва само два дни след нейния рожден ден.

Теодор Ушев, единственият друг българин освен Бакалова, печелил лична номинация за "Оскар",  коментира не без ирония: "Някакви коментари от критици, професори и други капацитети, които предричаха провал на кариерата на Мария Бакалова чуват ли се? Да попаднеш на 26 г. в "Галактиката на Марвел" е най-перфектното развитие на една актьорска кариера."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Антоанет Пепе призна за отношенията си с жената на Александър Сано

Неузнаваема: Ето как е изглеждала Криси преди "Ергенът" (СНИМКА)

Фънки с остър коментар към Етиен Леви

Хенри Кавил ще става баща за първи път

Християна Лоизу в образа на Софи Маринова с категорична победа в "Като две капки вода"

На 93 години Клинт Истууд вече не прилича на себе си (СНИМКА)

Джон Траволта отдаде почит на сина си Джет, 15 години след смъртта му (СНИМКА)

Сцена на ревност: Меган Маркъл елиминира друга жена от принц Хари (ВИДЕО)

Бременната Нели Фуртадо падна лошо на сцената на Coachella (ВИДЕО)

Помните ли Кристиан Костов? Няма да го познаете днес (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com