Най-популярният британски таблоид беше принуден да се извини на Меган Маркъл

4265
Най-популярният британски таблоид беше принуден да се извини на Меган Маркъл
Снимка: Getty Images/Guliver

Вестник The Sun заяви, че съжалява за публикуването на колона на Джеръми Кларксън за херцогинята на Съсекс Меган Маркъл и "искрено съжалява".

Повече от 20 000 жалби бяха подадени до британския медиен регулатор, след като миналата седмица телевизионният водещ написа, че мрази Меган "на клетъчно ниво", припомня БГНЕС.

The Sun заяви, че мненията на колумнистите са техни собствени, но като издател "със свободата на изразяване идва и отговорността".

Принц Хари и Меган в нова атака срещу кралското семейство: "Това е мръсна игра" (ВИДЕО)

Принц Хари говори за "изтичането на истории" като част от "мръсна игра" в кралския двор на Великобритания в новия трейлър на документал...

Материалът се превърна в статията с най-много оплаквания към Независимата организация за стандарти в пресата (Ipso). Ipso съобщи, че до 09:00 ч. по Гринуич във вторник е получила над 17 500 жалби, които до 17:00 ч. са нараснали до 20 800.

На мястото на статията на уебсайта на "Сън" вече е публикувано копие на туит от Кларксън, в който той казва, че е "ужасен, че е причинил толкова много болка" и че "в бъдеще ще бъде по-внимателен".

Колонката на Кларксън, публикувана на 16 декември, беше широко критикувана в социалните медии. Дъщеря му, Емили, се дистанцира от думите на баща си. Миналата седмица тя заяви: "Искам много ясно да заявя, че се противопоставям на всичко, което баща ми написа за Меган Маркъл".

Кевин Лиго, шеф на медийния и развлекателния отдел на ITV, определи коментарите на Кларксън като "ужасни", но заяви, че няма планове да го замени като водещ на предаването "Кой иска да стане милионер?".

Меган и Хари са били почти бездомни в САЩ

Актрисата и бивша херцогиня е в разгара на промотирането на новия си подкаст, Archetypes, и тази седмица се появи на корицата на америк...

Колонката се появи след излизането на шестсерийната поредица на Netflix за принц Хари и Меган, в която двойката разказва за живота си в кралското семейство.

В извинението си, което публикува на своя уебсайт, "Сън" заяви: "Ще продължим да провеждаме кампании за добри каузи от името на нашите читатели и през 2023 г." Вестникът добави, че статията е била премахната от уебсайта и архивите.

В оригиналната си скандална колона Кларксън казва: "Нощем не мога да заспя, защото лежа, скърцам със зъби и мечтая за деня, в който тя [Меган] ще бъде принудена да дефилира гола по улиците на всички градове във Великобритания, докато тълпите скандират "Срам!" и хвърлят по нея буци екскременти. Всички на моята възраст мислят по същия начин. Но това, което ме отчайва, е, че по-младите хора, особено момичетата, смятат, че тя е доста готина. Те си мислят, че тя е била затворник в Бъкингамския дворец, принуден да говори само за бродерия и котенца".

ОЩЕ: Меган Маркъл разкрива какво я е шокирало при първата среща с Кейт Мидълтън и принц Уилям

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com