"Полунощ в Париж" и "Потомците" с наградата на Гилдията на сценаристите

4990
"Полунощ в Париж" и "Потомците" с наградата на Гилдията на сценаристите
Уди Алън получи наградата за оригинален сценарий

Романтичният филм на Уди Алън "Полунощ в Париж" и драмата "Потомците" на Александър Пейн спечелиха наградите на американската Гилдия на сценаристите, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Уди Алън получи наградата за оригинален сценарий за "Полунощ в Париж". Филмът е за холивудски писател (в ролята Оуен Уилсън), който попада в Париж и получава възможността да изживее мечтата си да опита авантюрите на литературните си идоли Хемингуей и Фицджералд.

Кой триумфира със "Златен глобус"

Черно-бялата лента "Артистът" и семейната драма "Потомците" са големите победители на 69-ата церемония по връчването на наградите "Злат...

Режисьорът Александър Пейн си подели наградата за адаптиран сценарий със съсценаристите на "Потомците" Нат Факсън и Джим Раш. Филмът е по романа на Кауи Харт Хемингс. Наградата на Гилдията на сценаристите повишава шансовете и на двата филма за "Оскар" в съответните категории. Номинираният за "Оскар" за оригинален сценарий "Артистът" обаче не участваше в наградите на Гилдията на сценаристите, защото е създаден от французи.

Наградата за документален сценарий получиха Кейти Галоуей и Кели Дуейв де ла Вега за "По-добре този свят". В телевизионните категории наградата за драма получи "В обувките на Сатаната", за комедия - "Съвременно семейство", а за нов сериал - "Родина".  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес