Шон Конъри е заплашен от арест

27533
Шон Конъри е заплашен от арест

Филмовият ас Шон Конъри (82 г.) и съпругата му Мишлен са заплашени от арест, ако не се явят пред съдия в Испания до края на годината във връзка с разследване за пране на пари и имотни измами, съобщава Контактмюзик.

Разследването започна през май 2010 г. във връзка с продажбата на луксозната вила на шотландския актьор на брега на курорта Марбея. Той продал вилата "Малибу", през 1998 г. за 8,4 млн. долара. След това тя била съборена и на нейно място бил издигнат луксозен четириетажен жилищен комплекс със 72 апартамента на стойност 75 млн. долара, въпреки че по закон на тази земя можело да се строят само до пет къщи. Във връзка със случая бяха арестувани бившият кмет на Марбея Хулиан Мунос и бившият шеф на градското планиране Хуан Антонио Рока, пише БГНЕС.

Шон Конъри се отказал от ролята на Гандалф

Холивудският актьор Шон Конъри, който е имал щастието да влезе в кожата на Джеймс Бонд, отказал да изиграе Гандалф в хитовата поредица ...

Конъри и съпругата му, които отричат обвиненията в пране на пари, многократно отклоняваха призовките да се явят пред съда с мотива, че здравето на актьора е разклатено. Сега съдия по делото казва, че достатъчно дълго е отлагано явяването на двойката в съда и обеща да издаде заповед за арестуването им, ако отново пренебрегнат искането на прокуратурата да дадат показания.

Това не е първият и единствен случай, в който името на звездата е замесено в имотни скандали. През 2009 г. той бе разследван и заради твърдения, че е направил милиони долари състояние от недвижими имоти, акции и диаманти, оставени му от бивш приятел като гаранция срещу заем. Той бе обвинен от роднините на починал френски бизнесмен, че е направил огромно състояние от продажбата на имоти и ценности, дадени му като залог срещу заем от 4 млн. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com