Sofia Dance Week продължава с „Като че ли (ние бихме били)”

4378
Sofia Dance Week продължава с „Като че ли (ние бихме били)”

Спектакълът „Като че ли (ние бихме били)” на хореографа Щефани Тирш ще завладее публиката на 1 октомври от 20.00 часа в зала 1 на НДК. С брилянтното си представление Щефани Тирш още веднъж доказва принадлежността си към най-елитната дивизия немски хореографи.

Изключително интересната творческа колаборация с медиа артиста Ангела Мелитопулос ражда новаторска сценична работа, в която хипермедиата задава множество канали на комуникация, превръщайки зрителя в единствения законодател на образа и смисъла. Представлението се фокусира върху мимикрията: имитацията, адаптирането, дегизирането, превръщането от едно състояние в друго, трансформацията на формите. След завладяващото начало се зареждат серия от сцени, които изобретателно превеждат груповото поведение в танц, имитирайки движения на големи групи. Може би „Като че ли...” означава някаква несигурност, половинчатост, липсата на лична воля, която неусетно превръща хората в странични наблюдатели.

Зрелищно танцово шоу върху фасадата на НДК

По случай петото си юбилейно издание международният фестивал за съвременен танц SOFIA DANCE WEEK подарява на жители и гостите на град С...

Технологизацията, възпроизводството и непрекъснатото изобретяване на новости са в сърцето на съвременното живеене. В свят, владян от нормите и автоматизмите, уменията за наподобяване/подражание формират границата между личността и групата. Невидими споразумения и невербалната човешка комуникация определят същността, понеже автоматизмите само възпроизвеждат безсмислието. Резултатът на това много сложно изследване със средствата на танца и хипер медиата завладява интелектуално и емоционално публиката с естетската си визия, прецизна драматургия и впечатляваща техника.


Щефани Тирш учи класически балет и съвременен танц. Завършва литература с изследване за медиа танца. Интересите й в областта на визуалните изкуства, съвременната фотография и литературата са в основата на артистичния подход на Тирш към танца. През 1999 г. тя основава своята компания MOUVOIR с идеята да развива иновативни и експериментални сценични проекти, филми и инсталации. Кинематографичната естетика на танцовите й проекти ги правят уникални и разпознаваеми в световен мащаб, като същностно разнообразявт профила на съвременния танц в Германия и изобщо. Представленията на компанията са награждавани многократно и се играят по цял свят.

"Блестящ спектакъл... Щефани Тиерш принадлежи на най-елитната дивизия немски хореографи" ...AKT

Спечели два билета за Sofia Dance Week

Actualno.com ти дава шанс да спечелиш два билета за Sofia Dance Week. Имаш право да избереш едно измежду три представления, за което ...

"Изключително интелигентно представление... демонстрация на оригиналност и зрялост"... Kölnische Rundschau, Германия

Петото издание на Sofia Dance Week ще се случи от 29 септември до 6 октомври и ще се проведе в залите на Националния дворец на културата.

 

Sofia Dance Week 2012 започва

Официалното откриване на SOFIA DANCE WEEK 2012 е на 29 септември (събота) от 20.00 часа в зала 1 на НДК с хип-хоп спектакъла Standards ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com