Sofia Dance Week с програма от 3 континента и 2 пъти повече спектакли

5252
Sofia Dance Week с програма от 3 континента и 2 пъти повече спектакли

Шестото издание на международния фестивал за съвременен танц SOFIA DANCE WEEK отново стъпва смело в културния живот на столицата. Тази година зрителите ще могат да наблюдават близо два пъти повече спектакли от миналогодишното издание – общо 13. Модулите на фестивала са Международен, Корейска гала, Български шоукес, Детски модул. В рамките на предварителната програма на фестивала, ще бъдат показани 14 документални филма за немското и белгийското танцови изкуства, които българската публика не е имала възможност да види досега. Организаторите от ЕДНО отново са се погрижили за образователната част на фестивала и представя детски танцови ателиета.

13-те спектакъла на SOFIA DANCE WEEK обхващат всички аспекти на средата – от въвеждането на най-младата публика, през обучението, правенето, възприемането и говоренето за този вид изкуство.

Испанците Thomas Noone Dance провокират с две представления в едно

Испанската трупа Thomas Noone Dance вече е в България и ще представи своите две представления Glitch и Bound на 2 октомври от 20.00 час...

Международните спектакли, шест от които са международни - испанско, шведско, британско, белгисйко едно участие от Ню Йорк. В една вечер – Korean Galа, могат да се видят три спектакъла от най-новото в корейския съвременен танц. За пръв път българските участия са събрани в т.нар. Български шоукейс - общо 5. Спектаклите в детския модул са два – български и чешки, в които децата са включени като активни участници.

Шестото издание на международния фестивал за съвременен танц стартира със спектакъла на една от най-големите испански компании за съвременен танц - Compañía Sharon Fridman на 5 октомври от 19.00 часа в Държавен музикален и балетен център. Спектакълът, с който пристигат в София, е Al Menos Dos Caras. Шарон Фридман е сред най-големите хореографи в Испания, със силна биография в израелския съвременен танц. Представлението е част от програмата на SOFIA DANCE WEEK 2013 благодарение на финансовата подкрепа на Посолство на Испания и Институт Сервантес-София.

Част от международната програма, която включва общо шест спектакъла, е още Иво Димчев, със спектакъла P Project на 10 октомври в Модерен театър. Иво, който е една от емблематините фигури на световната сцена на съвременния танц, твори в Белгия и има участия в цял свят. Той е едно от лицата на SOFIA DANCE WEEK в петте издания на фестивала досега и заявката тази година е с пърформънса си да провокира публиката, както никога досега. Неслучайно за начало на неговото представление организаторите са избрали 21.00 часа. Спектакълът е част от SOFIA DANCE WEEK 2013 благодарение на финансовата подкрепа на Посолство на Белгия.

Едно участие от Ню Йорк ще наблюдава българската публика тази година. Това е основаната през 1984 г. Peridance Contemporary Dance Company в Зала 1 на НДК на 18 октомври от 19.00 часа. Спектакълът Безкрайност на компанията, която изпълнява на всички големи сцени в Ню Йорк, съдържа откъси от четири големи творби и е смело съчетание от класически балет, съвременен танц и джаз. Представлението е част от програмата на SOFIA DANCE WEEK 2013 благодарение на финансовата подкрепа на Посолство на САЩ.

Balloonic открива Sofia Dance Week от 20 метра височина (снимки)

Шестото издание на международния фестивал за съвременен танц SOFIA DANCE WEEK стартира предварителната си програма със зрелищно шоу от ...

Билетите за фестивала са в продажба от седмица, като единичните спектакли са на цена от 10, 15 и 20 лв, а фестивалният билет може да бъде закупен на цена от 50 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com