Трагичната история на Love. net

13386
Трагичната история на Love. net
Сценичната илюзия на идилията на снимачната площадка на филма е била разрушена до основи

За първи път на бял свят излиза неразказвана досега трагична история с щастлив край за един от най-гледаните български филми "Love, net". За "веселата част" в историята на създаването на филма разказа режисьорът Илян Джевелеков.

"Тъй като в България няма възможности за завършен процес за създаването на филма се обърнахме към чужбина. След дълга кореспонденция, около 6 месеца, България и Унгария си стискат ръцете. Джевелеков се споразумява с официалния представител на унгарската лаборатория в България е Жельо Желев. "С него уточнихме и последния детайл. Казахме си, че договорът е формалност, която не пречи материалът да бъде изпратен в Унгария", обяснява той, цитиран от БГНЕС.

На 12 ноември 2010 г. Илян Джевелеков получава SMS от Желев "Случи се трагедия, трябва да говорим". Сценичната илюзия на идилията на снимачната площадка на Love.net е била разрушена до основи. Материалът бил изпратен за Унгария през нощта с ван, който катастрофира и се запалва. Сблъсъкът става на румъно - унгарската граница и колата с оригинала на лентата се запалва. След 20 - минутка битка с колана шофьорът успява да извади филма от колата. Вятърът навън обаче духва огъня от микробуса върху лентата. Всичко, вървяло досега по конец...се скъсва. Негативът на Love.net изгаря в пламъците с огромната опасност филмът никога да не излезе на голям екран. Режисьорът, продуцентът и сценаристите успяват да запазят разума си, възстановят лентата от полубитово качество и прожектират филма в киносалоните.

"Първото ходене до Унгария и първите проби са най-големият кошмар в живота ми", разказва Илян Джевелеков. С първите крачки към лабораторията режисьорът за малко не получава инфаркт. Никой от екипа няма чувството, че след по-малко от четири месеца ще има премиера. Но всичко е добре, когато свършва добре. В деня на лъжата 1 април 2011 г. филмът за истинската любов излиза на бял свят, пълнейки кинозалата със зрители на крака.

Българите свикнаха да гледат филми онлайн, но Love.net разказва една интернет история, която се надява зрителите да гледат на кино... или на DVD, което на 8 март излиза на пазара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес