Започват работа по сериал "Z-та световна война" с продуцент Брад Пит

2371
Започват работа по сериал "Z-та световна война" с продуцент Брад Пит
Снимка: Getty Images

Екшън блокбъстърът от 2013 г. "Z-та световна война" ще получи своето дългоочаквано продължение под формата на сериал, а Брад Пит ще поеме ролята на продуцент. Сериалът за зомбита е получил зелена светлина от Apple и ще се излъчва в платформата Apple TV+.

Остават много неизвестни по отношение на проекта, включително дали Брад Пит ще повтори ролята си на бившия следовател на ООН Джери Лейн от филма от 2013 г. Също така не знаем дали новата продукция ще послужи като рестарт или като продължение на историята, представена във филма. Като се има предвид участието на Брад Пит и финала на филма от 2013 г., всяка възможност изглежда еднакво вероятна.

Базиран на едноименния роман на Макс Брукс от 2006 г., филмът завършва с надежда за бъдещето на човечеството. Главният герой разработва ваксина, която прави ваксинираните хора невидими за ордите от зомбита. Въпреки че ваксината улеснява военните в борбата им със инфектираните, сюжетът намеква за предстоящата тежка битка между оцелелите и зомбитата, пише БГНЕС.

Още: Стачката в Холивуд спря снимките на новите филми с Брад Пит и Райън Рейнолдс

"Z-та световна война" остави не просто възможност за продължение, но приходите на филма от 540 млн. долара сякаш го гарантират. Партньорът на Брад Пит в "Седем" и "Боен клуб" - Дейвид Финчър, в един момент подписва договор за режисура на продължението, но Paramount отменя плановете си.

Въпреки че информацията така и не е потвърдена официално, през 2019 г. The Hollywood Reporter цитира "добре осведомен източник", според когото забраната на Китай за филми за зомбита е основната причина Paramount да отмени продължението на филма. Вероятно това е част от причините, поради които франчайзът ще се насочи към стрийминг услугите.

Друго вероятно съображение е, че предстоящият сериал на Apple няма да се конкурира с "Живите мъртви" на AMC. Докато AMC се старае да извлече възможно най-много печалба от нарастващия брой продължения на известния сериал, те по-скоро се фокусират върху любими на феновете герои, докато продукцията "Z-та световна война" предлага на зрителите изцяло нова зомби митология, на която да се насладят. Една от основните разлики между зомбитата от предстоящия сериал на Apple и повечето образи на зомбита е, че първите не са бавни и мудни. Т. нар. "заразени" са шокиращо бързи и се роят като насекоми, за да стигнат до жертвата си.

Засега не е ясно кой друг освен Брад Пит ще участва в сериала. Въпреки това, като се има предвид ексклузивния договор на Дейвид Финчър с Netflix, изглежда малко вероятно той да се включи.

Още: Брад Пит се изправя срещу руски олигарх заради Анджелина

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com