2 детски заведения в Шумен ще бъдат газифицирани с европари

7825
2 детски заведения в Шумен ще бъдат газифицирани с европари
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Предстои газифициране на единствените забавачки в Шумен, които все още не са газифицирани – детска ясла „Тракийче“ и целодневна детска градина „Дружба“. Решението на местната администрация беше подкрепено вчера от Комисията по европейски проекти и международно сътрудничество.

За финансиране на дейностите по подмяна на отоплителните инсталации и газифициране на двете сгради общината има намерение да кандидатства за финансиране по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, грантова схема „Мерки за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински и държавни сгради и локални отоплителни системи“.

Откриха нова група в детската градина в село Ивански

Нова, трета група, откри днес кметът на Шумен Красимир Костов в (ЦДГ) детската градина „Снежанка” на село Ивански. За основ...

По време на заседанието на Комисията по европейски проекти и международно сътрудничество стана ясно, че проектът ще бъде готов до края на тази година. Все още не е ясна неговата стойност, но вероятно ще бъдат необходими около 350 000 лева. Това съобщи Данаил Данчев – главен експерт в общинския отдел „Европейски проекти“, информира в. "Шуменска заря". 

Председателят на комисията Валентина Тодорова попита дали в Шумен няма и други детски заведения, които може да бъдат включени в проекта за енергийна ефективност. Данчев отговори, че единствено вторият корпус на целодневна детска градина „Братя Грим“ отговаря на изискванията на грантовата схема, но за там общината няма проект.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен