Бедственото положение остава в сила за три села в Шуменско

12109
Бедственото положение остава в сила за три села в Шуменско
Снимка: БГНЕС

Три села в Шуменско остават под своеобразната карантина на бедственото положение до утре на обяд. Това беше потвърдено от Община Никола Козлево, където на 24 юни бе обявено бедствено положение за шест села - Каравелово, Пет могили, Векилски, Цани Гинчево, Църквица и Крива река.

Сега бедственото положение остава в сила за селата Пет могили, Векилски и Цани Гинчево. Поради влошени показатели на питейната вода затворени остават целодневните детски градини в селата Пет могили, Каравелово, Църквица и Крива река.

Нина Добрев с призив за помощ за пострадалите от наводненията

Холивудската звезда с български корени Нина Добрев използва социалната мрежа Twitter, за да помоли феновете си да даряват в помощ на по...

Заради обилните валежи през периода 18-19 юни на територията на община Никола Козлево се образуваха два микроязовира по отока на р. Хърсовска - над село Цани Гинчево, с обем 500 000 куб.м., и в района на лагуните на свинекомплекса в землището на село Пет могили, с размери 2000 м. дължина, 60 м. ширина и на места дълбочина до 5 м. На 23 юни вода заля помпената станция, от която селата Пет могили и Векилски се захранват с питейна вода и в момент те са с прекъснато водоподаване.

Проведено е контролирано изпускане на микроязовира край село Цани Гинчево, но нивото на водата все още е критично високо и не е отминала опасността от скъсване на стената, което би наложило евакуация на жителите на населеното място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен