Кандидати за съветници от РБ оспорват изборните резултати в Шумен

2426
Кандидати за съветници от РБ оспорват изборните резултати в Шумен
Снимка: Actualno.com

Двама кандидати за съветници от Реформаторския блок обжалват в съда изборните резултати в Шумен, информира Topnovini.bg.

Димитър Серафимов и Росен Станчев вчера са подали жалба в Шуменския административен съд срещу решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) от 26 октомври.

Общинският съвет в Шумен против закриването на онкоцентъра

Общинските съветници в Шумен излязоха със становище относно промяната в закона за лечебните заведения, касаеща сливане на онкологичните...

В жалбата си Серафимов твърди, че данните в обжалваното решение биха могли да отразяват неверни резултати, поради груби нарушения при преброяването на бюлетините в секционните избирателни комисии в общината и неосъществяване на пряк контрол върху дейността на СИК от страна на ОИК, при което може да не са определени правилно избраните 41 общински съветници.

В подкрепа на твърденията си жалбоподателят сочи, че е възможно голям брой действителни бюлетини, подадени за преференциален вот за общински съветници, да са били неправилно преброени и отразени от секционните избирателни комисии като недействителни, което от своя страна предопределя друг изборен резултат, при което протоколът на ОИК се явява с невярно съдържание.

По тези съображения се отправя искане да се разпореди извършване на повторно преброяване на преференциалните бюлетини за всички секционни избирателни комисии на територията на община Шумен, като бъде отразен коректно вотът на избирателите.

По повод депозираната жалба е образувано административно дело.

Изборният ден в Шуменска област започна без нарушения и произшествия

Изборният ден на територията на Шуменска област започна нормално, без нарушения и произшествия. Без инциденти е протекла охраната на и...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен