X
 
 

Манолова: Хората се съмняват, че в Хитрино се отчитат недействителни дейности

1211 1
Манолова: Хората се съмняват, че в Хитрино се отчитат недействителни дейности
Снимка: БГНЕС
Липсва прозрачност как се изразходват средствата по строително монтажните работи в Хитрино, хората нямат договори за строителството на къщите и на кое домакинство какви средства са отпуснати, обясни омбудсманът Мая Манолова.

Хората се съмняват, че са отчитани дейности, които не са извършени, понякога в домове, които са необитаеми, обясни Манолова по повод решението си да даде на съд кмета на Хитрино.

Манолова иска глоба за кмета на Община Хитрино

За първи път като омбудсман Мая Манолова започва процедура по налагане на наказание пред районен съд. Тя е срещу кмета на Община Хитрин...

„Не мога да позволя да има съмнение как са изразходвани парите, които бяха събрани от хората, както и петте милиона, които правителството гласува и бяха предоставени чрез социалния фонд”, каза още Манолова пред bTV.

С председателя на БЧК ще представим всички документи от работата на Обществения съвет на главния прокурор и ще поискаме проверка, обясни Мая Манолова.

„Ще настояваме и за пълна проверка на парите отпуснати от кабинета. Трябва всяка стотинка да бъде проверена от прокуратурата, ако тя се ангажира”, обясни още омбудсманът.

Където трябва съм дал отчет, има качена информация на сайта на общината, твърденията, че няма отчетност не са сериозни, отговори кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

Манолова остро разкритикува идеята на Ананиев за задължителна здравна застраховка

Никой от нас не е виждал концепцията или стратегията на здравния министър, с която той даде заявка, че ще прави реформа. От това, което...

По повод ареста на журналист от „Биволъ” и негов румънски колега, Мая Манолова заяви, че задържането е направено в нарушение на закона.

„В случая няма задържане за установяване на самоличност, тъй като те са предоставили личните си карти и журналистическите си карти. Нищо не оправдава 6-часово задържане за установяване на самоличност, освен това, неправомерно са използвани белезници и е било осуетено тяхното право на телефонен разговор. Препоръката ни е да се възложи проверка на действията на служителите на МВР", каза още Мая Манолова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално