X
 
 

Кметът на Хитрино продължава да не казва какво е ремонтирано в селото и на каква цена

4226 2
photo of Кметът на Хитрино продължава да не казва какво е ремонтирано в селото и на каква цена
Снимка: БГНЕС
Съд за кмета на Хитрино - Нуридин Исмаил. А причината е, че кметът не дава и отказва информация за документите, в които се описват подробности за ремонтите след взрива на влаковата композиция в шуменското село в края на 2016 година, който буквално опустоши населеното място.

Искането е на омбудсмана Мая Манолова, която иска и от социалното министерство да започне проверка какво е ремонтирано и на каква цена – къща по къща.

Манолова иска глоба за кмета на Община Хитрино

За първи път като омбудсман Мая Манолова започва процедура по налагане на наказание пред районен съд. Тя е срещу кмета на Община Хитрин...

Самият кмет е в отпуск и е неоткриваем. В селото все още не знаят какво трябва да бъде ремонтирано, направено и какво е направено. А заместникът му Ахмед Ахмед обеща количествено-стойностните сметки с подробностите да бъдат дадени на жителите на селото днес (19 септември). Пред камера обаче той не ги показа.

Квадратен метър ремонт излиза около 2000 лева – и това се плаща с парите, осигурени от държавата, твърди Нова телевизия. Ахмед не коментира, но каза, че цените били определени на пазарна база. За ден обаче има над 100 жалби във връзка с ремонти – за монтаж на дограми на места, където няма нужда, за недовършени ремонти и за още куп неуредици.

Отделно стои въпросът с критериите кои имоти в коя категория попадат що се отнася до възстановяването – дали в категорията за най-тежки поражения или в по-леки категории. Месеци наред вече тече проверка на Шуменската прокуратура, но досега не е известно да има резултат и евентуално какъв е той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
    Всеки който е останал в тази държава трябва да има психиатрична експертиза че доброволно остава да живее в този кенеф!
  • Естебан Франтишек Тихи 1 Естебан Франтишек Тихи преди 10 месеца Профил на трол?
    Бах маа му - няма да ни стигнат лопатите !