Медиците от онкоцентъра излизат на протест пред театъра в Шумен

5876
Медиците от онкоцентъра излизат на протест пред театъра в Шумен

Протест на лекарите от Комплексния онкологичен център (КОЦ) ще се проведе на 28 май от 18 часа пред Драматичния театър в Шумен, съобщиха днес от Общината. Организаторите са подали вчера уведомление за проявата до кмета Красимир Костов, допълва topnovini.bg.

“Призоваваме съпричастната шуменска общественост, пациенти и колеги да се включат. Протестът ни продължава, защото нямаме никаква категорична информация за бъдещето на онкоцентъра”, каза д-р Румен Ботев от КОЦ-Шумен.

Общинският съвет в Шумен против закриването на онкоцентъра

Общинските съветници в Шумен излязоха със становище относно промяната в закона за лечебните заведения, касаеща сливане на онкологичните...

По думите му шуменското лечебно заведение изпълнява изложените досега от министър Москов аргументи за затваряне на онкоцентровете -комплексно лечение и терапевтични възможности. Другият аргумент за сливането- да се намали разходът на средства от съкращение на администрация също не е достатъчен, защото административният персонал на онкоцентъра се брои на пръсти, категоричен е д-р Ботев.

Той недоумява и как сега изведнъж се оказва, че има други диспансери, които ще останат. “Значи на едно място пациентите ще получават качествена помощ, а на други места ще бъдат влети в общия поток на болни в МБАЛ-ите, който пък ще стане двойно по-голям. Търсим обществен диалог, искаме министърът да дойде да се запознае, да чуе нашето мнение и на шуменската общественост.

Досега с министър Москов не сме провели никакъв разговор, въпреки че няколкократно го каним да дойде на тези срещи. Ако има общонационална протестна проява на центровете в страната ще участваме, защото става въпрос за бъдещето на едно лечебно направление - онкологията”, допълни д-р Ботев.

Символичният протест на лекарите в Шумен продължава вече втора седмица. Всеки ден по обяд те излизат пред сградата на онкологичния център в града.

Лекарите от Онкоцентъра в Русе излязоха на протест

Лекарите от Комплексния онкологичен център в Русе започнаха протест срещу подготвяните промени в Закона за лечебните заведения, с които...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен