X
 
 

Московски: "Булмаркет" е била прелицензирана през пет години

1870 3
photo of Московски: "Булмаркет" е била прелицензирана през пет години
Снимка: БГНЕС
Компанията „Булмаркет”, чиято собственост са взривилите се вагони в с. Хитрино, е била прелицензирана през пет години и няма информация да не е отговаряла на условията за издаване на разрешение от железопътната администрация. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски по повод информацията за офшорната собственост на превозвача.

Първият лиценз е изваден през 2005 г.

Машинист от влака в Хитрино: Не сме се движили с превишена скорост

„Все още съм в шок”. Това заяви един от машинистите на влака, чието дерайлиране предизвика смъртоносната експлозия в шуменс...

По повод операцията по обезопасяване на цистерните в центъра на Хитрино Московски посочи, че две цистерни имат пробив и постоянно се обливат. „Имаше факелано горене, което изгасна през нощта. Много прецизно трябва да се работи, една вече се източни за около 2 часа и половина. Общо са 12 цистерни”, заяви той. Министърът даде пример с подобен взрив в Полша, където силата на удара е оставила 5 к. кратер.

48 часа няма да стигнат, посочи още той, тъй като цистерните трябва да бъдат изпразнени и прелети по специален метод. После трябва да се придвижат с тежка механизация, да се подменят талигите и да се сложат на качествен железен път и да бъдат изтеглени с локомотиви.

Московски добави, че между източванията на цистерните е имало възможност хората да влизат по домовете си и да се погрижат за животните си и да си вземат документи и лекарства.

Причините за тежкия инцидент все още не са потвърдени. Според непотвърдени становища остава версията за превишена скорост, а по думите на Московски ако има факти за умишлено причиняване това е чудовищно и граничи с тероризъм.

Операцията по преточването на цистерните в Хитрино протича при минимален риск

Създадени са всички условия операцията по преточването на цистерните в Хитрино да се осъществи при минимален риск за хората, които рабо...

„Имам неформална информация от постовия стрелочник, че при влизането е видял искри и че влакът връхлита с по-голяма скорост”, посочи той.

Московски отрече да има проблем по жп инфраструктурата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Циганина Московски бил жив - за съжаление, както винаги некадърен и тъп !
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Червени влакове убиват български граждани. Печелят милиони и ги изнасят в чужбина без да плащат данъци, използвайки българските жп линии и с помощта на българската държава.
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Погледнете го само мангала. Как мисли, определено му е трудно. Дебил!
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...