Отново разпитват свидетели по дело за убийство в Нови пазар

4904
Отново разпитват свидетели по дело за убийство в Нови пазар
Снимка: Thinkstock

Делото за убийство срещу 59-годишния Иван Радев продължи с разпит на част от свидетели и вещи лица пред състав на Шуменския окръжен съд, съобщава Topnovini.bg.

Мъжът бе задържан през ноември 2014 г. за убийство, извършено три години по-рано в Нови пазар. До задържането му доведе проверка на ДНК материал, намерен под ноктите на жертвата – 77-годишния Васил Атанасов.

Административният съд отложи делото за избор на общински съвет в София

Административният съд в София отложи за 18-ти ноември делото срещу избора на общински съветници в столицата. Събирането на доказателст...

Защитникът на Радев - Николай Трошев, заяви пред журналисти, че обвинението е създадено само, за да има виновен за убийството и добави, че няма доказателство, което пряко да сочи кой е извършителят на престъплението.

 Според обвинителния акт на 10 юни 2011 г. Иван Радев е отишъл в дома на Васил Атанасов в кооперация на ул. „Цар Симеон” 54 в Нови пазар.

 77-годишният стопанин на дома живеел сам в апартамент на втория етаж. Двамата мъже се познавали отдавна, от времето, когато работили в завода за стъкло „Китка” в града.

 Следствието допуска, че Иван е отишъл при възрастния мъж, за да иска пари, с които да покрие дълговете си.

 След като влязъл в дома на Васил между Иван и стопанина последвала свада и сборичкване. По-младият Иван бутнал Васил на легло в една от стаите и го пробол три пъти с нож в гърдите. Едно от намушкванията попаднало в сърцето на възрастния човек и той издъхнал.

Дадоха ход на делото срещу Марешки, ще се изслушват свидетели

Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева, обвинени за изнудване на Асен Миланов чрез заплаха...

 Иван Радев сложил ножа в печката, която била в стаята, и запалил хартия, за да унищожи доказателствата по ножа. Той претърсил дома за скрити пари, след което напуснал апартамента на стареца.

Тялото на Васил било намерено два дни по-късно от хора, грижещи се за него. Първоначално те сметнали, че възрастният мъж е починал от естествена смърт, защото имал редица заболявания. Така помислил и личният лекар, издал смъртния акт. Когато започнали да преобличат тялото за погребението, се оказало, че има три прободни рани в областта на гърдите. Близките повикали полиция и така станало ясно, че е извършено убийство.

По-късно криминалистите открили следи от ДНК под ноктите на дясната ръка на убития Васил. През 2014 г. със съдебно разпореждане от Иван Радев бил взет ДНК материал, от който станало ясно, че следите по жертвата са негови.

Уличаващи показания срещи Радев дал Джулиян Митков, който бил в ареста заедно с Иван Радев. Според него Радев е признал пред него убийството, като е казал, че не могат да го докажат.

На днешното дело показания дадоха няколко от полицаите, разследвали случая, както и вещо лице, извършило ДНК експертизата.

В Плевен прехвърлят делото на заличените съветници от ГЕРБ във Върховния съд

Образуваното дело по жалба на двамата заличени от листата за общински съветници на ГЕРБ – Емил Цветков и Станислав Иванов, се пре...

 Бе представена и теза на защитата, според която твърдението, че около 10 дни след убийството Иван Радев не е бил открит за разпит не е вярно. Самият обвинеям казва, че веднага след убийството е бил разпитван в Районното управление в Нови пазар, като му е била взета и ДНК проба. На заседанието обаче нямаше нито едно от лицата, които той посочи като присъствали на разпита.

Следващото заседания по делото бе насрочено за 23 ноември от 9.30 часа. Пред съда се очаква да се явят за разпит двама от полицаите в Нови пазар, свързани със случая – Пламен Тодоров и Тинко Тенев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен